No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#53 Abril 2015

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

Impuls a l’àmbit de la recerca i el coneixement

El Cap de Recerca serà el responsable de dinamitzar i consolidar la recerca científica en l’organització i la col·laboració d’aquesta amb les institucions del territori

L'Hospital, conscient de la importància que té cada cop més l'especialització intel·ligent en les organitzacions sanitàries, posa en marxa un nou projecte amb l'objectiu de posicionar-se com un actor més dintre del teixit d'entitats involucrades en investigació en el territori del Barcelonès Nord i el Maresme.

Llegir més

 Seguretat del pacient

Es reforça la higiene de mans amb 144 nous dispensadors de base alcohòlica

En el marc del Projecte de Seguretat del Pacient, l'Hospital ha col·locat nous dispensadors en les àrees d'Urgències, Consultes Externes, Gabinets, Hospitalització i Quiròfan, que se sumen als 249 que ja hi havia anteriorment. Amb aquesta acció es dóna compliment a un dels estàndards necessaris, que requereix que es disposi d'un dispensador d'aquests preparats en cada punt d'atenció al pacient del centre.

Llegir més

 Educació en salut

Els colomencs aprenen a tenir cura del peu diabètic

Els assistents a la xerrada "Les cures del peu diabètic", que va tenir lloc el passat 14 d'abril a la Biblioteca Can Peixauet, van poder seguir de la mà dels professionals de la Unitat de Cirurgia Vascular quines són les pautes que cal complir per evitar i tractar aquesta malaltia. Posteriorment, els ponents, els Doctors Javier Cabot i Gemma Arnedo i la infermera Ma. José Dorado, van respondre a les nombroses preguntes plantejades pels presents.

La sessió s'emmarcava en el Programa de difusió d'hàbits saludables de l'Hospital adreçat a la ciutadania.

 Reconeixements

La Societat Catalano Balear de Psicologia reconeix la trajectòria professional de Núria Gondón

La Sra. Núria Gondón, psicòloga de la Unitat de Fibromiàlgia, ha rebut el premi Ramon Bayés i Sopena en reconeixement a la seva trajectòria professional. El guardó, concedit per la Societat Catalano Balear de Psicologia de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, li ha estat lliurat en el marc del X Congrés de la Societat, que ha tingut lloc a Barcelona entre els dies 24 i 25 d'abril.

Llegir més

Breus

Promoció de l’alimentació equilibrada en la XV Jornada de la Salut de Sant Adrià de Besòs

La FHES participarà dissabte 9 de maig en la XV Jornada de la Salut de Sant Adrià de Besòs amb un estand propi des d'on s'oferirà als assistents pautes per planificar una dieta equilibrada. Per mitjà del taller "Sabies que les mongetes verdes tenen sucre? T´ensenyem quant!", la Unitat d'Endocrinologia mostrarà d'una manera pràctica i visual quines són les diferents famílies d'aliments i quina quantitat de cadascuna n'hem de menjar diàriament.

La Jornada tindrà lloc a la Plaça de la Vila, d'11 a 14 hores.

Programa de la Jornada

Dates assenyalades

 

05/05. Dia Mundial del Rentat de Mans

12/05. Dia Internacional de la Infermeria

31/05. Dia Mundial sense Tabac

 

Per a tots ells, la FHES organitzarà activitats per a treballadors i usuaris.

Entrevista

Sra. Araceli Piñol, Cap Control de Gestió

“Si som més eficients i eficaços en el tractament de les dades que generem, guanyarem en qualitat i transparència”

Llegir més

Destaquem

El 45,5% dels pacients a qui es va detectar un càncer al 2014 van començar el tractament en menys de 30 dies

La revisió del circuit de diagnòstic ràpid del càncer a l'Hospital, iniciada al 2013, ha permès millorar en gran mesura els protocols per reduir el temps transcorregut entre la sospita clínica fonamentada d'un càncer i el seu diagnòstic i tractament. Aquest procés de revisió va arrencar amb la patologia mamària i es va continuar al 2014 amb els càncers de còlon, pròstata i bufeta, i al 2015 amb el de pulmó. 

El circuit de diagnòstic ràpid busca facilitar l'accés precoç dels pacients a les proves diagnòstiques i, en cas de demostrar-se el càncer, al tractament adequat de la malaltia, per tal de minimitzar el seu impacte i reduir-ne la mortalitat. Així, en l'últim any, a l'Hospital s'han inclòs en el circuit 622 pacients, als quals 136 se'ls ha detectat la malaltia. D'aquests, 62, un 45,5%, van començar el tractament en menys de 30 dies, termini que el Departament de Salut fixa com a màxim ideal.

Ciutat Universitària