No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#63 Maig 2016

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

"Que no et faltin braços per rentar-te les mans”, imatge guanyadora del concurs de fotografia del Dia Mundial de la Higiene de Mans

L'Hospital va organitzar diferents activitats per promoure aquesta pràctica entre pacients i professionals durant tota la jornada del 5 de maig

L'elecció va estar difícil per la qualitat i originalitat de les fotografies presentades, però "Que no et faltin braços per rentar-te les mans" va estar finalment l'obra guanyadora del I Concurs de fotografia per als treballadors "Salveu vides; netegeu-vos les mans!". Cristina Prats, infermera d'Urgències, és l'autora de la imatge que servirà per il·lustrar les campanyes de promoció d'aquesta pràctica durant l'any 2016.

A més, en motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans, que se celebra el 5 de maig, l'Hospital va organitzar altres activitats, com el repartiment de fermalls amb l'eslògan "Mans netes" entre els professionals  i la col·locació de nous dispensadors de base alcohòlica suplementaris a l'Àrea d'Urgències. Tot, amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància que té el rentat de mans en la prevenció d'infeccions relacionades amb l'assistència sanitària.

Llegir més

 Educació en salut

La FHES se suma a la Setmana sense fum

Dintre de la Setmana sens fum i coincidint amb el Dia Mundial sense Tabac, dimarts dia 31 de maig l'Hospital va instal·lar una taula informativa al vestíbul principal. Aquesta iniciativa, que promou l'Organització Mundial de la Salut (OMS) des de fa 28 anys, portava en aquesta ocasió el lema "Prepara't per a l'empaquetat neutre".

Des d'aquest punt i per diverses àrees de l'Hospital, professionals sanitaris i estudiants d'infermeria van informar a treballadors i usuaris sobre els riscos que comporta el consum de tabac, alhora que recordaven les alternatives que existeixen per reduir-lo i eliminar-lo. A més, es van realitzar cooximetries per conèixer la quantitat de monòxid de carboni (CO) en aire expirat, que està estretament lligada a la quantitat de tabac que es fuma, i es va fer el test de Fagerström per calcular la dependència nicotínica.

 Educació en salut

Els adrianencs ja coneixen una mica més els beneficis de la higiene de les mans

L'estand que l'Hospital va muntar en la Jornada de Salut de Sant Adrià de Besòs del dissabte dia 21 de maig, va atraure desenes de persones, que van voler experimentar en primera persona l'eficàcia d'un bon rentat de mans. Aquells que s´hi van acostar van poder escoltar de la mà de les infermeres del Nucli Gestor de les Infeccions els beneficis que suposa la higiene de les mans i en quins moments és necessari fer-la. A més, van practicar el rentat de mans amb solucions alcohòliques per comprovar-ne després el resultat amb una làmpada ultraviolada.

És el novè any que la FHES participa en aquesta fira que aplega totes les entitats de l'àmbit de la salut que donen servei als ciutadans de Sant Adrià.

 

 Educació en salut

Pautes per controlar l'estrès a Sant Adrià de Besòs

Sovint l'estrès es confon amb l'ansietat o el sentiment d'atrafegament del dia a dia. Sigui com sigui, es tracta d'un estat de tensió nerviosa que afecta i preocupa cada cop a més gent, tal i com es va poder comprovar en la xerrada "Estrès i salut", organitzada per l'Hospital i l'Ajuntament de Santa Adrià el dia 26 de maig. Núria Gondón, psicòloga clínica, va explicar els trets més característics de l'estrès, les situacions que el provoquen i els seus símptomes. Finalment, i abans de respondre les nombroses qüestions dels assistents, Núria Gondón va donar breus pinzellades sobre les tècniques existents per controlar-lo, sempre insistint en què cada cas ha de ser tractat de manera particular.

Breus

Xerrada: Sóc diabètic. Què puc menjar?

Del Programa de difusió d'hàbits saludables

Ponent: Dr. Andreu Nubiola, endocrinòleg

Dia i hora: Dimarts 14 de juny, a les 17.30 hores

Lloc: Museu Torre Balldovina de Santa Coloma (Plaça Pau Casals, s/n.)

Fulletó informatiu

 

Entrevista

Charo Cabello, infermera

“Quan el pacient sent que t’interesses per ell i que l’entens, marxa amb menys ansietat i amb menys probabilitat de reingressar”

Llegir més

Destaquem

La Gerència es desplaça per tot l’Hospital per explicar les prioritats per l’any 2016

S'han organitzat 20 sessions per arribar al màxim de professionals possible

Uns 350 treballadors han assistit alguna de les 20 sessions informatives que la Gerència ha impartit durant el mes de maig per explicar les prioritats de la FHES per aquest any 2016. Per tercer any consecutiu, les sessions s'han fet en els diferents serveis i àrees, i en diferents horaris, per facilitar l'accés a aquesta informació al màxim de professionals possible.

Durant les reunions, el Dr. Vicenç Perelló, Director gerent, ha presentat a més la valoració de les accions previstes i realitzades al 2015 i ha exposat els resultats de l'última enquesta de satisfacció del CatSalut (anomenada PLAENSA), que situa l'Hospital per sobre de la mitjana catalana en l'índex de satisfacció dels usuaris d'hospitalització.