No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#64 Juny 2016

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

Relleu de metges residents a l’Hospital

Arriba la 12a promoció MIR i la 7a s'acomiada

Uns arriben i d'altres marxen. I és que la FHES ha rebut aquest mes els seus nous metges residents, la seva 12a promoció, a la vegada que n'acomiadava la 7a. Ha estat en un acte carregat de ciència i emoció, que ha comptat amb una conferència magistral del conegut Dr. Antoni Trilla, Director de Qualitat i Cap de Servei de Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic, i Vicedegà acadèmic i de relacions internacionals de la Facultat de Medicina de la UB, i on tutors i companys han homenatjat als facultatius que finalitzen la seva formació a l'Hospital.

Llegir més

 Professionals

Èxit de la jornada d’infermeria més transversal

Una setantena de professionals de diferents àrees de l'Hospital van assistir el dia 7 de juny a la Jornada d'Infermeria 2016, que enguany s'adreçava a tota l'organització. Amb el propòsit de compartir coneixement i crear un espai de trobada entre col·lectius, es va optar per una primera part dedicada al benestar dels professionals amb la ponència "Emocions i Salut: les claus per relacionar-nos amb prosperitat", a càrrec de l'escriptor i coach Jordi Planes.

Tot seguit, Pilar Fernández, Coordinadora pedagògica de l'EU d'Infermeria Gimbernat i ex-treballadora de la FHES, va parlar sobre "Estudiants d'infermeria avui: el talent per descobrir". Va seguir la comunicació "L'efectivitat de la comunicació terapèutica infermera en l'ansietat dels pacients a Urgències", de la infermera Charo Cabello i, finalment, Lourdes Bosch, infermera experta en infeccions, va mostrar els resultats de l'estudi "Impacte d'una intervenció per millorar l'ús del sondatge uretral i reduir les infeccions del tracte urinari", realitzat a l'Hospital durant els últims anys.

Fotografies de l'acte

 Educació en salut

Consells alimentaris per a persones diabètiques en la darrera sessió d’hàbits saludables

La diabetis associada a l'obesitat és una malaltia comú que es pot prevenir i controlar amb uns hàbits de vida saludables, especialment amb una dieta adequada. Per aquest motiu, el Dr. Andreu Nubiola, endocrinòleg, va explicar quines són les pautes que cal seguir a taula en la xerrada "Sóc diabètic. Què puc menjar?", organitzada el 14 de juny a Santa Coloma amb el suport de l'Ajuntament.

Una vuitantena de veïns que conviuen amb aquesta malaltia o que tenen algun familiar que la pateix, van poder desterrar mites sobre alimentació i aclarir informació, que és sovint contradictòria, la qual cosa fa que empitjorin les dues patologies, la diabetis i l'obesitat.

Podeu consultar aquí la presentació del Dr. Nubiola.

 Recerca

L’Hospital és coautor del millor pòster del Congrés de la Societat Catalano-Balear de MI

"Resultados preliminares de un estudio de intervención para reducir la incidencia de la neumonía nosocomial en planta de hospitalización convencional" és el títol del treball en què ha participat l'Hospital de la mà del Dr. Àlex Smithson, del Nucli Gestor d'Infeccions, i que ha guanyat el premi al millor pòster en el XVI Congrés de la Societat Catalano-Balear de Medicina Interna (SCBMI), celebrat els dies 2 i 3 de juny. El treball s'ha realitzat de manera conjunta amb professionals dels hospitals Germans Trias i Pujol, Municipal de Badalona i Clínic.

L'estudi conclou que la pneumònia nosocomial és una infecció nosocomial no menyspreable fora de la UCI en hospitals de baixa i alta complexitat, que predomina en àrees mèdiques i que comporta una elevada morbimortalitat. A més, dedueix que en l'actualitat el percentatge de compliment de mesures encaminades a evitar aquesta infecció és globalment baix.  

Entrevista

Fernando Olavarría, traumatòleg xilè que ha realitzat una estada formativa a la FHES

“Gran part de l’èxit que té l'Hospital en pròtesi unicompartimental de genoll és gràcies a la bona coordinació entre tots els professionals implicats”

Llegir més

Destaquem

El Servei de Farmàcia modifica el seu horari d’atenció al pacient extern

De dilluns a divendres, de 7.30 a 13 hores

Dimarts, dimecres i dijous, de 16 a 17 hores

 

AGOST

Dimarts, dijous i divendres, de 9 a 12 hores