No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#65 Setembre 2016

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

L’Hospital arrenca els actes commemoratius del seu Centenari

Jornades científiques, actes institucionals i activitats ludicoculturals, com la gravació d’un vídeo musical, la publicació d’un llibre i el muntatge d’una exposició itinerant, són algunes de les activitats planificades

La Fundació Hospital de l'Esperit Sant compleix 100 anys el 23 d'abril de 2017 i per celebrar-ho, ha organitzat un seguit d'activitats que comencen aquest mes d'octubre i que s'allargaran durant els propers 12 mesos. El programa del Centenari consta d'actes científics, institucionals i ludicoculturals, adreçats tant a la ciutadania com als professionals, que serviran per enfortir les relacions amb els treballadors i la població i compartir coneixement amb el territori. La celebració començarà el 7 d'octubre amb una jornada adreçada als treballadors.

L'Hospital de l'Esperit Sant va néixer l'any 1917 com a sanatori antituberculós per a persones sense recursos a la masia La Torre Roja a Santa Coloma de Gramenet. Al llarg d'un segle, el centre ha anat evolucionant fins arribar a ser un modern hospital d'aguts, al servei de la població del Barcelonès Nord i Baix Maresme.

Tota la informació relativa a l'esdeveniment estarà recollida al web del Centenari, que s'ha creat especialment per a l'efemèride.

Llegir més

 Referents

Gestors de centres sanitaris francesos coneixen com es tracta la fractura de maluc a la FHES

Una desena de directors i responsables de serveis i equipaments relacionats amb la salut i els serveis socials de tota França va visitar el 14 de setembre l'Hospital per conèixer de primera mà el treball coordinat que realitzen els professionals de la Unitat d'Ortogeriatria. La visita, organitzada pel Centre de Formació ESPACE-SENTEIN de Montpellier, va comptar amb la participació de diversos membres de la unitat, que van explicar el funcionament i els resultats d'aquest exitós model de tractament de fractura de fèmur a la FHES.

La Unitat d'Ortogeriatria, creada el juny del 2014 i constituïda per un equip multidisciplinari de professionals, treballa per millorar l'abordatge integral dels pacients grans amb fractura de maluc, un problema de salut freqüent en la gent gran i que suposa un gran impacte sanitari i social.

 Responsabilitat social

L’Hospital dóna material sanitari a l’ONG badalonina Proactiva Open Arms

L'Hospital ha proporcionat aquest estiu material sanitari a l'ONG Proactiva Open Arms per tal de col·laborar en les operacions de rescat de refugiats al Mediterrani que desenvolupa aquesta organització. El material abasta des de venes i apòsits, a xeringues, mascaretes o fèrules, entre d'altres productes, i servirà perquè la tripulació del vaixell de salvament i vigilància Astral pugui fer primeres cures i cirurgia menor a les persones rescatades.

La donació es va oficiar el dia 28 de setembre amb la trobada de la Direcció amb metges voluntaris de l'organització i Armando Parra, infermer de l'Hospital i també voluntari de Proactiva Open Arms, que ha facilitat aquesta contribució.

Proactiva Open Arms  és una ONG de Badalona formada per personal voluntari, entre el qual hi ha socorristes i professionals de la salut, que només durant els mesos d'estiu han rescatat 12.500 persones del mar Mediterrani.

Breus

Xerrada: Com canviar els teus hàbits per millorar la teva vida

Del Programa de difusió d'hàbits saludables

Ponent: Dra. Consuelo Júdez, cap d'Urgències i especialista en coaching

Dia i hora: Dimarts 18 d'octubre, a les 17.30 hores

Lloc: Biblioteca Can Peixauet de Santa Coloma (Av. de la Generalitat, 98)

Fulletó informatiu

I Jornada de Bioètica de la FHES: adequació de l’esforç terapèutic

L'acte arrencarà amb la conferència "Saber posar límits en l'atenció al final de la vida, una mirada des de l'ètica" i tot seguit tindrà lloc la taula rodona "L'adequació de l'esforç terapèutic des de diferents perspectives", on participaran professionals dels àmbits de l'atenció primària, hospital d'aguts i cures pal·liatives.

Dia i hora: Dimarts 25 d'octubre, de 12 a 15 h.

Lloc: Sala d'Actes de la FHES.

Incripció gratuïta abans del 20 d'octubre a fnonell@hes.scs.es 

Programa de la jornada

Entrevista

Armando Parra, infermer i voluntari de Proactiva Open Arms

“Tot i les ferides i les fractures, el que més necessiten les persones que rescatem al Mediterrani és suport psicològic”

Llegir més

Destaquem

Loteria de Nadal del Centenari

En motiu del Centenari, l'Hospital posa a la venda Loteria de Nadal. Les participacions del número 46.772 tenen un cost de 5 € (4 € jugats i 1 € de donatiu) i es poden adquirir al Taulell d'Informació de la Planta 0, de dilluns a divendres, de 8 a 19 hores.