No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#66 Octubre 2016

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

Una jornada interna obre els actes del Centenari de l’Hospital

Els treballadors comencen la celebració compartint lleure i coneixement

Dos-cents professionals de l'Hospital es van donar cita el 7 d'octubre en la Jornada Compartim, l'acte intern que va suposar l'inici de la celebració del Centenari de l'organització. La Jornada, organitzada pels mateixos treballadors, buscava compartir coneixement reforçant el talent dels professionals, i passar alhora una estona divertida i distesa.

La celebració del Centenari s'allargarà durant un any, amb actes per als professionals i la ciutadania. Jornades científiques, actes institucionals i activitats ludicoculturals, com la gravació d'un vídeo musical, la publicació d'un llibre i el muntatge d'una exposició itinerant sobre la història i les persones de l'organització, són algunes de les activitats que s'han planificat

Llegir més

 Centenari

L’adequació de l’esforç terapèutic centra el primer acte científic del programa del Centenari

La part científica del Centenari va arrencar el 25 de novembre amb la I Jornada de Bioètica de la FHES, que va tractar sobre l'adequació de l'esforç terapèutic, és a dir, la selecció del tractament més apropiat i proporcionat per al pacient, evitant-li tractaments i proves innecessaris. Es tracta d'un aspecte que sovint és motiu de debat entre els professionals de la salut i sobre el qual l'Hospital, per mitjà de la Comissió d'Ètica Assistencial, organitzadora de la jornada, ha volgut reflexionar dintre de la seva aposta pel right care.

En l'acte, que va comptar amb més d'un centenar d'assistents de centres de tot Catalunya, hi van participar professionals dels àmbits de l'atenció primària, hospitals i cures pal·liatives. La Jornada va arrencar amb la conferència "Saber posar límits en l'atenció al final de la vida, una mirada des de l'ètica", a càrrec de la Dra. Ester Busquets, Doctora en Filosofia i col·laboradora de la Fundació Víctor Grífols i Lucas i de la Càtedra de Bioètica de la UVic-UCC. Va seguir una taula rodona amb l'anàlisi del tema des de diferents àmbits assistencials i va finalitzar amb un debat entre els assistents.

 Educació en salut

Els colomencs aprenen pautes per transformar costums nocius en hàbits saludables

Una quarantena de persones van assistir a la xerrada "Com canviar els teus hàbits per millorar la teva vida", que va tenir lloc el 18 d'octubre a la Biblioteca Can Peixauet de Santa Coloma de Gramenet. Durant la sessió, la Dra. Consuelo Júdez, cap d'Urgències de la FHES i especialista en coaching, va exposar quines eines són necessàries per modificar hàbits nocius i dur, així, una vida més plena i feliç.

La Dra. Júdez va explicar que els hàbits són conductes automatitzades que quan no beneficien la persona o l'allunyen de la salut convé transformar en d'altres conductes que generin costums més saludables. Per aconseguir aquesta transformació, sovint complicada, és necessari substituir l'acció habitual per una altra de nova i repetir-la fins que aquesta sigui agradable i s'integri en l'estil de vida. Van acompanyar la ponent la Sra. Àngels Fernández, Directora d'Infermeria de la FHES, i el Sr. Luis Javier Fuentes, Regidor ponent de Drets Socials del municipi.

 Reconeixements

La Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària premia la trajectòria de la Dra. Inma Torre

La Dra. Inma Torre, Adjunta a Gerència i cap de Servei de Farmàcia, ha estat guardonada per la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH), en reconeixement a la seva trajectòria professional. El premi, lliurat durant el 61 Congrés nacional de la Societat, que va tenir lloc entre els dies 4 i 7 d'octubre a Gijón, distingeix aquells professionals sanitaris que han contribuït de manera decisiva a la farmàcia hospitalària.

Breus

Xerrada: Activem la nostra memòria

Del Programa de difusió d'hàbits saludables

Ponents:

Dra. Rosa Rosado, metgessa de la Unitat Funcional Interdisciplinària Sociosanitària (UFISS)

Sra. Maribel Moyano, treballadora social de l'UFISS

Dia i hora: Dimarts, 22 de novembre, a les 17.30 hores

Lloc: Torre Balldovina. Plaça Pau Casals, s/n. Santa Coloma de Gramenet

Fulletó informatiu

Entrevista

Ferran Nonell, president del Comitè d’Ètica Assistencial i coordinador de l’UFISS

“Quan el professional sanitari fa la prescripció d’una prova o tractament, ha de tenir molt clar quin n’és el benefici per al pacient”

Llegir més

Destaquem

Loteria de Nadal del Centenari

En motiu del Centenari, l'Hospital posa a la venda Loteria de Nadal. Les participacions del número 46.772 tenen un cost de 5 € (4 € jugats i 1 € de donatiu) i es poden adquirir al Taulell d'Informació de la Planta 0, de dilluns a divendres, de 8 a 19 hores.