No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#67 Novembre 2016

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

Integrats tots els aplicatius informàtics utilitzats en el circuit de cribratge de càncer de mama a l’Hospital

El canvi permet agilitzar el sistema i millorar aspectes de seguretat i confidencialitat

El circuit de detecció de càncer de mama, que permet reduir la mortalitat d'aquest tipus de càncer i augmentar els tractaments conservadors que permeten la conservació del pit, fa anys que funciona en tot el territori català amb resultats molt positius. Ara, però, l'Hospital ha integrat els diferents programaris que hi intervenen, facilitant així la feina dels professionals i millorant el diagnòstic que s'ofereix a la pacient.

Llegir més

 Canvis organitzatius

Recomposició de funcions dins del Comitè de Direcció de la FHES

Aquest mes de desembre es crea a l'Hospital la Direcció Clínica i de Qualitat, al capdavant de la qual hi haurà el Dr. Miquel Nolla, fins ara Director mèdic. Amb aquesta nova direcció es pretén reforçar, entre d'altres àmbits, la política de seguretat del pacient, l'aprofundiment en certificacions de qualitat, els projectes vinculats a prioritats del Departament de Salut incloses en el Pla de Salut 2016-2020, i la concreció en la pràctica assistencial d'elements rellevants del Codi Ètic de la FHES.

Coincidint amb aquest canvi, la Dra. Inma Torre, Adjunta a Gerència, assumeix les funcions de Subdirectora assistencial. Les prioritats d'aquesta subdirecció seran, entre d'altres, la configuració del format de provisió de l'activitat - amb especial atenció als acords estratègics amb altres centres-, la supervisió de les àrees d'activitat amb fort pes dels serveis centrals, i l'aprofundiment en mecanismes de pressupostació d'àmbits d'activitat amb impacte rellevant.

 Millores assistencials

Arrenca l’ESPOQ, el nou programa per gestionar la quimioteràpia i l’Hospital de Dia

En el marc de l'aliança estratègica establerta amb l'Institut Català d'Oncologia (ICO), l'Hospital comença a utilitzar dijous 1 de desembre l'ESPOQ, l'Eina de Suport Prescripció Oncològica de Quimioteràpia. Aquest aplicatiu desenvolupat per l'ICO servirà per a la prescripció, validació, programació i administració de quimioteràpia a l'Hospital, així com la gestió de la resta d'activitat de l'Hospital de Dia, i permetrà millorar el control i la seguretat en l'administració dels tractaments.

L'eina té com a objectius principals la gestió integral del procés oncològic i de tots els recursos de l'Hospital de Dia, i inclou els processos següents: prescripció electrònica de la quimioteràpia assistida, validació farmacèutica, preparació de la quimioteràpia, programació i gestió dels recursos de l'Hospital de Dia, administració dels tractaments i registres i plans de cures per part d'Infermeria.

 Centenari

La recerca protagonitza una jornada interna del Centenari

La recerca és indestriable de la pràctica assistencial, i la clau de volta per impulsar i millorar aquesta recerca es troba en l'abordatge col·laboratiu. Amb aquestes premisses extretes del nou Pla de Salut de Catalunya, la Comissió de Recerca va organitzar el passat 10 de novembre la jornada "La Recerk a la FHES", enquadrada en la celebració del Centenari de l'Hospital.  

Durant la jornada, a la qual van assistir un centenari de treballadors, es van presentar l'activitat científica dels darrers anys a la institució, el circuits per iniciar un treball de recerca al centre, les darreres novetats al voltant de l'ètica en la recerca, així com la millor metodologia per elaborar un estudi. També es va explicar com traspassar a la pràctica assistencial els resultats d'aquests estudis i, per últim es va presentar el pla de recerca a la FHES pel propers anys

 Educació en salut

Els colomencs aprenen pautes per mantenir la ment activa

Més de 120 persones van assistir el 22 de novembre a la xerrada "Activem la nostra memòria", on Rosa Rosado i Maribel Moyano, metgessa i treballadora social de la Unitat Funcional Interdisciplinària Sociosanitària,  respectivament, van donar claus per exercitar la memòria. La realització de certs exercicis i  l'adopció de determinats hàbits com dormir i menjar bé, escoltar música o aprendre's de memòria la llista de la compra són algunes de les pautes que les ponents van proposar per mantenir el cervell actiu i en bona forma, i assolir així un envelliment saludable.

La sessió, que formava part del Programa de difusió d'hàbits saludables, va tenir lloc al Museu Torre Balldovina de Santa Coloma i va comptar amb la presència de Vicenç Perelló, Director Gerent de la FHES, i Diego Arroyo, Tercer Tinent d'Alcaldia de l'Àrea de Drets Socials.

Entrevista

Javier Sobrino, Cap de Recerca

“La recerca en salut ha deixat de ser només cosa de metges”

Llegir més

Destaquem

Loteria de Nadal del Centenari

A la venda fins el 13 de desembre

En motiu del Centenari, l'Hospital té a la venda Loteria de Nadal. Les participacions del número 46.772 tenen un cost de 5 € (4 € jugats i 1 € de donatiu).

Es pot adquirir al Taulell d'Informació de la Planta 0, de dilluns a divendres, de 8 a 19 hores, fins el dia 13 de desembre.

Us en quedareu sense?