No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#69 Gener 2017

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

Més del 60% de les pròtesis de genoll que implanta l’Esperit Sant són parcials

La col·locació de pròtesis unicompartimentals, una tècnica mínimament invasiva, redueix les complicacions i situa l’estada mitjana dels pacients intervinguts a l'Hospital en menys de dos dies

Més d'un miler de pacients de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant s'han sotmès en els últims 20 anys a una cirurgia conservadora de genoll per mitjà de la col·locació d'una pròtesi unicompartimental o parcial. En els darrers 5 anys, el nombre de pacients a qui s'ha realitzat una artroplàstia de genoll al centre mitjançant aquesta tècnica quirúrgica ha arribat fins al 60%. Aquesta operació permet una ràpida recuperació del pacient, ja que requereix un abordatge mínimament invasiu de la zona perquè només es reemplaça el compartiment de genoll afectat.

La FHES, centre de referència a Europa en aquesta cirurgia, va acollir el passat dia 27 de gener una trobada d'experts europeus on es van debatre els avenços en cirurgia ortopèdica de genoll en pacient actiu.

Llegir més

 Serveis de suport

La FHES ja comunica els naixements dels nadons al registre civil

Des d'aquest mes de gener, els pares dels nadons nascuts l'Esperit Sant ja poden comunicar-ne el naixement al registre civil des del mateix Hospital. Aquest nou servei, que s'està implantant de manera gradual en tot els hospitals del SISCAT (Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya), evita el desplaçament dels progenitors al registre per realitzar el tràmit.

La gestió es farà des de la secretaria de la Planta 2 dintre de les primeres 72 hores de vida del nadó. Es tracta d'un procediment voluntari i, en cas que algun usuari no vulgui o bé no pugui acollir-s'hi, haurà d'acudir personalment al registre civil corresponent per presentar la documentació que se li hagi requerit.

 Responsabilitat social

L’Associació Espanyola Contra el Càncer busca voluntaris per a l’Hospital

La Junta de Barcelona de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) busca voluntaris per al Programa de Voluntariat Hospitalari de l'Hospital de l'Esperit Sant. Aquestes persones acompanyaran els pacients oncològics i les seves famílies durant el tractament i els ingressos, amb l'objectiu de millorar la seva qualitat de vida.

Entre les funcions del voluntari a l'hospital hi ha l'acompanyament i suport emocional al malalt i/o la família, l'ajuda i relleu del cuidador, la detecció de necessitats del malalt i la seva família o l'acompanyament a la realització de gestions dintre del centre.

Els interessats a participar-hi s'han de posar en contacte amb Ana Carretero al telèfon 93 386 02 02, extensió 4473 o al correu anamaria.carretero@aecc.es. Imprescindible disponibilitat als matins.

Breus

Xerrada "Cuidem les postures del Cuidador"

Del Programa de difusió d'hàbits saludables

Ponent: Sr. Miquel Barbany, fisioterapeuta

Dia i hora: Dijous 16 de febrer, a les 17 h.

Lloc: Seu d'APRODISA (Associació Protectora de Discapacitats de Sant Adrià). C. Frederica Montseny 1 (Av. Sant Ramon de Penyafort cantonada amb C. Goya), de Sant Adrià de Besòs.

Fulletó informatiu

Xerrada "Osteoporosi: tractament i prevenció”

Del Programa de difusió d'hàbits saludables

Ponent: Dra. Maria Teresa Mariné, reumatóloga

Dia i hora: Dimarts 21 de febrer, a les 17.30 h.

Lloc: Torre Balldovina. Plaça Pau Casals, s/n. Santa Coloma de Gramenet

Fulletó informatiu

Destaquem

“El trineu de nadal amb més esperit” guanya el concurs de fotografia El Nadal a la FHES

S’han presentat 25 imatges de professionals de tots els àmbits de l'Hospital

La fotografia guanyadora del primer premi del IV Concurs de fotografia el Nadal a la FHES ha estat "El trineu de nadal amb més esperit", d'Estíbaliz Redondo, infermera d'Urgències. La guardonada s'ha endut un xec regal per valor de 100€ i una samarreta "Tenim l'esperit". D'entre les 25 obres presentades, el jurat ha destacat l'obra guanyadora per l'esperit d'equip, l'originalitat i la composició.