No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#71 Abril 2017

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

L’Hospital celebra el seu Centenari amb la publicació del llibre "Del bacil de Koch a la salut per a tothom. Cent anys de l’Hospital de l’Esperit Sant (1917-2017)"

El Conseller de Salut va participar en l’acte central del Centenari de l’organització, durant el qual es va presentar el llibre

L'obra, tot un homatge als professionals, s'estructura en capítols temàtics i inclou una vintena d'entrevistes a persones que treballen o han treballat a la Fundació.

Coincidint amb el compliment, diumenge 23 d'abril, del seu primer centenari, la FHES ha fet públic aquest mes el llibre Del bacil de Koch a la salut per a tothom. Cent anys de l'Hospital de l'Esperit Sant (1917-2017). L'acte de presentació de l'obra va comptar amb la participació del Conseller de Salut, Antoni Comín, que n'ha redactat el pròleg, i que va estar acompanyat pel President del Patronat de la FHES, Josep Maria Cortès, i per nombroses autoritats municipals i del sector de la salut del territori. També van estar presents diversos extreballadors entrevistats en el llibre.

L'obra es pot adquirir a la Llibreria Carrer Major de Santa Coloma de Gramenet.

Llegir més

 Docència

Una quinzena de futurs MIR assisteixen a la jornada de portes obertes de l’Hospital

La FHES desperta cada cop més interès entre els professionals més joves i prova d'això n'és la quinzena de futurs facultatius que van acudir a la jornada de portes obertes que la Comissió de Docència MIR i els residents en actiu de l'Hospital van organitzar el passat 7 d'abril. Per especialitats, van ser 5 interessats en Medicina Interna, 1 en COT i 9 en Medicina Familiar i Comunitària.

L'objectiu de la sessió era oferir als residents de nou any que han de triar plaça i centre per realitzar la seva Formació Sanitària Especialitzada una visió global de l'organització i donar-los a conèixer la seva activitat assistencial, docent i investigadora. En les properes setmanes es coneixeran els noms dels nous residents de l'organització.

 Educació en salut

Els veïns de Santa Coloma aprenen sobre els efectes i el tractament de la psoriasi

La psoriasi és una malaltia inflamatòria crònica de la pell, que sovint dificulta o incapacita la vida del pacient i de la seva família. Tot i que no té cura, sí que existeixen algunes mesures que es poden prendre per evitar-ne complicacions i danys irreversibles.

I precisament aquestes mesures són les que el dermatòleg Ruben del Río va explicar a la cinquantena d'assistents a la xerrada organitzada per l'Hospital el 6 d'abril a la Biblioteca Can Peixauet, dintre del Programa de difusió d'hàbits saludables. Durant la sessió els assistents van poder plantejar al dermatòleg els seus dubtes per afrontar la malaltia.

 Reconeixements

Premi a la millor comunicació del la 22 Reunió Nacional de la SEH

La comunicació Hipotensión Ortostática en los pacientes con patologia vascular hospitalizados en un servicio de medicina interna, presentada per la Dra. Anna Sánchez, R4 de Medicina Interna, en la 22a Reunió Nacional de la Sociedad Española de Hipertensión (HTA) ha estat distingida pels organitzadors del congrés com la millor comunicació. La Reunió es va  celebrar els dies 29 i 31 de març a Madrid i hi van assistir diversos membres de la Unitat d'HTA de l'Hospital. El treball premiat tenia com a objectiu determinar la prevalença d'hipotensió ortostàtica (HTA-O) i els factors de risc de presentar-la en pacients grans afectats per la patologia.

Breus

Promoció de la higiene de les mans en la Jornada de la Salut de Sant Adrià

Estand de la FHES per promoure la importància de la higiene de mans ente els adrianencs.

Responsables: Infermeres del grup de treball d'higiene de mans

Dia i hora: Dissabte 6 de maig, de les 11 a les 14 hores.

Lloc: Plaça de la Vila de Sant Adrià de Besòs

Xerrada: Activem la nostra memòria

Del Programa de difusió d'hàbits saludables

Ponents: Dra. Rosa Rosado, metgessa de l'UFISS, i Sra. Maribel Moyano, treballadora social de l'UFISS

Dia i hora: Dimarts 16 de maig, a les 18.30 hores

Lloc: Biblioteca de Sant Adrià de Besòs (Plaça Guillermo Vidaña s/n). Sant Adrià de Besòs

Fulletó informatiu

Xerrada: Tingues cura del teu sòl pelvià

Del Programa de difusió d'hàbits saludables

Ponents: Sres. Rocío Portillo  i Martina Vilarrasa, llevadores

Dia i hora: Dimarts 13 de juny, a les 17.30 hores

Lloc: Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet (Plaça Pau Casals, s/n.)

Destaquem

Una exposició recorre els 100 anys d’història de l’Hospital per mitjà d’imatges, documents i objectes originals

La mostra es podrà visitar al Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet fins el 25 de juny i seguidament se’n traslladarà una versió reduïda al vestíbul de l’Hospital

Llegir més