No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#72 Maig 2017

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

​La FHES cedeix el pavelló B a l’Ajuntament de Santa Coloma per crear-hi un centre de formació ocupacional

Ahir es va signar el conveni de cessió de l’edifici a l’Ajuntament per a poder rehabilitar-lo i crear-hi el Centre de Polítiques Actives d’Ocupació Besòs, que acollirà unes 2.000 persones amb dificultats d’accés al mercat laboral

El Museu Torre Balldovina de Santa Coloma va acollir ahir a la tarda l'acte de signatura del conveni entre la FHES i l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per a la cessió d'ús de l'històric 'Pavelló B' per ubicar-hi un centre adreçat a la formació ocupacional de persones a l'atur. L'objecte del conveni és la cessió d'ús de 5.832 m2 de superfície (Pavelló B i terrenys adjacents), a favor de l'Ajuntament colomenc, per a la rehabilitació i adaptació de l'edifici i alhora la construcció de tallers als terrenys adjacents.

Aquest pavelló forma part del catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic de Santa Coloma i estava en desús des del 2007, any en que es va inaugurar el nou Hospital. Es va construir a l'any 1929 i va entrar en funcionament l'any següent com a edifici per a homes malalts de tuberculosi.

Llegir més

 Millores assistencials

Els hospitals Germans Trias i de l’Esperit Sant creen una unitat de cirurgia plàstica conjunta

Els cirurgians plàstics de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i els cirurgians de la FHES ja han començat a treballar de manera coordinada per millorar la qualitat i l'eficiència de l'atenció en cirurgia plàstica en els dos centres. La nova Unitat Funcional de Cirurgia Plàstica de Santa Coloma estableix un sistema de treball únic entre els dos hospitals que evitarà derivacions innecessàries de pacients al centre badaloní. Així, els pacients colomencs únicament seran derivats en els casos que requereixin una assistència d'alta complexitat, fet que millorarà també la gestió de les llistes.

Llegir més

 Centenari

L'exposició del Centenari, inaugurada de manera oficial

La mostra Del bacil de Koch a la salut per a tothom. Cent anys de l'Hospital de l'Esperit Sant (1917-2017) organitzada en motiu del Centenari al Museu Torre Balldovina de Santa Coloma va rebre la visita ahir 31 de maig del president del Patronat de la FHES, Josep Marià Cortès, i de l'Alcaldessa, Núria Parlon, en un acte que va donar l'exposició per inaugurada de manera oficial. Durant la recepció els dos representants van posar de relleu la vocació de servei a la ciutat que ha tingut la FHES al llarg de la seva història.

La mostra, que va arrencar fa un mes, recorre els 100 anys d'història del centre per mitjà d'imatges, documents i objectes originals, i es pot visitar al Museu fins el 25 de juny. Posteriorment se'n traslladarà una adaptació reduïda al vestíbul del Soterrani 1 de l'Hospital, on s'exhibirà de manera permanent.

 Centenari

Professionals de tot Catalunya debaten sobre documentació sanitària

L'accés a la informació, l'anàlisi de les dades i la gestió del coneixement són aspectes cada cop més rellevants a l'hora de prendre decisions en circumstàncies complexes i canviants com les actuals, que permetin l'equilibri entre el compliment dels objectius a llarg termini i les exigències immediates.

Enfocada en aquesta direcció i amb l'objectiu de compartir coneixement tot recolzant el present però mirant cap al futur, el 15 de maig es va celebrar a l'Hospital la Jornada formativa de Documentació i Administració Sanitària. Reputats experts en l'anàlisi de dades i accés i gestió a la informació van oferir als més de 130 assistents dels àmbits de la salut i la docència de tot Catalunya els seus coneixements al voltant de dues taules de debat: "Del ciutadà a la informació" i  "De la informació al coneixement".

Llegir més

 Centenari

L'Hospital reuneix més de 100 persones al voltant de l'alletament matern

Davant l'elevat percentatge d'abandonaments precoços de la lactància materna i de dones amb una lactància materna ineficaç, l'Hospital i l'ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) Santa Coloma de Gramenet van organitzar el dia 26 de maig un curs de formació continuada per als professionals sanitaris que intervenen en l'assessorament de la lactància a la ciutat, tant de l'àmbit hospitalari com de l'atenció primària. Més de 120 persones van poder reflexionar i actualitzar coneixements de la mà d'experts en el tema nodrits de la màxima evidència científica.

L'objectiu de la trobada era aportar eines i recursos que ajudin als professionals implicats a l'hora de donar respostes en la seva tasca diària i, d'aquesta manera, assentar les bases per tal d'unificar discursos i poder crear un document de consens de l'assessorament en lactància materna a Santa Coloma.

 Educació en salut

L’Hospital continua promovent el rentat de mans

Un concurs de fotografia entre els treballadors, repartiment de sabons i una demostració pràctica als ciutadans han estat les activitats organitzades pel centre per celebrar el Dia Mundial de la Higiene de Mans 2017, que té lloc cada 5 de maig.

El II concurs de fotografia "Salveu vides, renteu-vos les mans" ha comptat amb 16 participants, que han buscat reflectir la importància de la higiene de les mans en l'àmbit sanitari. A més, s'ha muntat un estand a la Jornada de Salut de Sant Adrià de Besòs on, per segon any consecutiu, s'ha animat a la ciutadania a practicar el rentat de mans amb solucions alcohòliques i a comprovar-ne el resultat amb làmpades ultraviolades.

Dintre de l'impuls de la cultura de seguretat del pacient, la FHES treballa per ser un entorn més segur, que faciliti i promogui un correcte rentat de mans, tant entre els professionals com els usuaris i els seus familiars.

 Professionals

La FHES guanya de nou la carrera curta de la Cursa de la Sanitat

Patricia Fernández, tècnica de laboratori de la FHES, ha estat per segon any consecutiu la primera classificada de la carrera de 5,5 km de la Cursa atlètica de la Sanitat Catalana que va tenir lloc el 5 de maig a l'entorn del Campus de Can Ruti. Patricia Fernández va cobrir aquesta distància en 23:56, gairebé 6 minuts menys que la segona classificada.

Pràcticament 500 professionals de l'àmbit sanitari i biomèdic català van participar en aquesta reconeguda cursa, que comptava amb dues proves, de 5,5 i de 10 km.  La participació de l'Hospital de l'Esperit Sant en la prova ha assolit el seu rècord, amb 19 treballadors, que han corregut en alguna de les dues modalitats.

La FHES promou un estil de vida saludable entre els seus treballadors i fomenta l'alimentació equilibrada i la pràctica d'exercici.

Breus

Xerrada "Tingues cura del teu sòl pelvià"

Del Programa de difusió d'hàbits saludables

Ponents: Sra. Rocío Portillo i Sra. Martina Vilarrasa, llevadores

Dia i hora: Dimarts 13 de juny, a les 17.30 h.

Lloc: Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet (Plaça Pau Casals, s/n)

Fulletó informatiu

Sessió sobre insuficiència cardíaca. Implementació d'una ruta assistencial a Santa Coloma de Gramenet

Dijous, 15 de juny de 13 a 14.30 h.

Sala d'Actes de l'Hospital

Formulari d'inscripció (fins el 9 de juny)

Programa de la sessió

Destaquem

“Per tu, per mi i per tots, renta’t les mans!” s’enduu el primer premi del segon concurs de fotografia sobre higiene de mans

"Per tu, per mi i per tots, renta't les mans!" ha estat la imatge guanyadora del segon concurs de fotografia convocat entre els professionals de l'Hospital per tal d'incentivar la higiene de mans. La foto vencedora és obra d'un dels equips d'infermeria de l'àrea d'hospitalització i ja és la nova imatge de la campanya d'higiene de mans per als propers mesos.

Llegir més