No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#73 Juny 2017

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

Més de 400 treballadors i jubilats es donen cita en la festa interna del Centenari de la FHES

Amb l’esdeveniment es commemorava també el 10è aniversari del Nou Hospital

En la recta final de celebració del Centenari i coincidint amb els 10 anys de la inauguració del Nou Hospital, la FHES va organitzar el passat 30 de juny la Festa 100&10. L'acte va tenir lloc en el mateix recinte de l'Hospital i va aplegar més de 400 professionals i jubilats de l'organització, que no es van voler perdre una revetlla plena de música, sarau, bon ambient i, sobretot, germanor.

Llegir més

 Docència

Acte de comiat i benvinguda de metges residents a l’Hospital

La FHES ha viscut aquest mes de juny el relleu de metges interns residents. D'una banda, s'hi ha incorporat la 13a promoció de residents, composta per 8 facultatius de Medicina Interna, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i Medicina Familiar i Comunitària, que es formaran al centre durant els propers 4 o 5 anys, en funció de l'especialitat.

Paral·lelament, ha finalitzat la seva formació a l'Hospital la 8a fornada de facultatius residents, que va ser acomiadada el dia 2 de juny en un acte on van participar el Dr. Vicenç Perelló, Director gerent de la FHES; el Dr. Miquel Torres, Cap d'Estudis i President de la Comissió Docència MIR; i la Dra. Magdalena Rosell, Cap d'Estudis de la Unitat Docent de MFiC Metropolitana Nord, a més dels tutors i altres residents. El Dr. Miquel Nolla Salas, Director Clínic i de Qualitat, va ser el responsable de la conferència magistral "Gestió de riscos en la pràctica clínica diària".

 Centenari

L’Hospital i l’empresa Clece impulsaran accions de caire social

La FHES i l'empresa multiserveis Clece, actual responsable de la neteja de l'Hospital, col·laboraran en els propers anys en accions de tipus social adreçades a col·lectius desafavorits. En concret, les dues entitats treballaran per beneficiar les persones amb discapacitat, les persones en risc d'exclusió social, les víctimes de violència de gènere i els joves en situació d'atur.

El compromís inclou campanyes de difusió i sensibilització i participació en esdeveniments de contingut social durant els anys 2017 i 2018. L'acord és fruit del conveni de col·laboració que es va signar el passat 20 de juny en un acte que va comptar amb la presència del Director Gerent de la FHES, Vicenç Perelló, i del Gerent de Clece, Carlos Martínez, i que s'emmarca en la celebració del Centenari de la FHES.

 Centenari

Professionals del territori debaten sobre la RA de la Insuficiència Cardíaca

L'Hospital i la Direcció d'Atenció Primària Metropolitana Nord de l'ICS van organitzar el passat 15 de juny una jornada sobre la implementació de la Ruta Assistencial (RA) d'Insuficiència Cardíaca (IC) a Santa Coloma, que va reunir una cinquantena de professionals dels dos nivells assistencials. Els assistents van compartir coneixements amb l'objectiu de millorar el maneig i la cura dels pacients que es beneficien d'aquest procés clínic integrat. 

La RA de la IC estableix com s'organitzen, d'una forma pactada, els professionals dels diferents proveïdors per aplicar la millor praxi clínica. El seu desplegament està comportant l'establiment i optimització dels circuits assistencials i la utilització del recurs més adient a la situació evolutiva de cada pacient.

Presentacions dels ponents

 Educació en salut

Els colomencs aprenen pautes per mantenir una bona salut del sòl pelvià

El debilitament dels músculs que conformen el sòl pelvià en les dones provoca sovint trastorns com incontinència o disfuncions sexuals, que condicionen especialment etapes de la vida com l'embaràs, el part o la menopausa. Perquè això no succeeixi i perquè aquests músculs funcionin de forma correcta, és important mantenir-los sans posant en pràctica certes mesures de prevenció.

Per donar aquestes pautes saludables, les llevadores Rocío Portillo i Martina Vilarrasa van impartir dimarts 13 de juny una xerrada sobre la salut del sòl pelvià al Museu Torre Balldovina de Santa Coloma. Durant la sessió, emmarcada en el Programa de difusió d'hàbits saludables de l'Hospital, van mostrar de forma pràctica quins són els efectes d'un bon i d'un mal to muscular en aquesta zona.

Breus

Exposició del Centenari a l’Hospital

Exposició: "Del bacil de Koch a la salut per a tothom. Cent anys de l'Hospital de l'Esperit Sant (1917-2017)" (adaptació reduïda de la mostra original)

Lloc: Soterrani 1 de l'Hospital

Dates: Fins a finals de setembre, data en què es retiraran les vitrines i es deixaran els panells de forma permanent.

Informació de l'exposició

Entrevistes íntegres del llibre del Centenari

El llibre "Del bacil de Koch a la salut per a tothom. Cent anys de l'Hospital de l'Esperit Sant (1917-2017)", publicat en motiu del Centenari de la FHES,  inclou extractes d'entrevistes a una vintena de persones que han estat clau en la història de l'Hospital. Ara, s'ha publicat la versió íntegra d'aquestes entrevistes, que trobareu en el següent enllaç.

Relació d'entrevistes