No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#75 Octubre 2017

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

L’Hospital impulsa la millora de les competències interculturals dels professionals

S’ha impartit un curs sobre cultures foranes promogut pel Nucli Promotor de la Participació, que treballa des de fa un any i mig per abordar temes com la immigració o la discapacitat

Fa unes setmanes, un grup de professionals de les àrees ginecològica, obstètrica i de neonatologia van poder aprofundir en el coneixement de les cultures àrab, xinesa i romanesa gràcies a una sessió formativa impartida per mediadors interculturals. Es tracta d'una acció promoguda pel Nucli Promotor de la Participació, òrgan assessor de la FHES integrat per professionals interns i experts externs, que aborda àmbits que històricament han quedat en segon pla dins de les prioritats de l'organització, com són la immigració, la participació comunitària o la discapacitat.

Us convidem a conèixer els experts que en formen part, Pilar Puig, Empar Villanueva i Josep Farrés, per mitjà d'unes interessant entrevistes.

Llegir més

 Professionals

La FHES i l’Hospital de Mollet inicien un programa d’intercanvi d’infermers

Els infermers d'Urgències de l'Esperit Sant podran formar-se, a partir d'ara, a la Fundació Sanitària Mollet, i a la inversa. Els dos centres han establert un sistema d'intercanvi de professionals assistencials per tal que aquelles persones que ho desitgin puguin realitzar una estada formativa d'un mes de durada en l'altre hospital. El programa arrenca en l'àmbit d'infermeria del Servei d'Urgències, però està previst que en els propers mesos s'estengui a d'altres àrees.

 Aliances estratègiques

Acord amb Esteve-Teijin per a les teràpies respiratòries domiciliàries

L'Hospital ha establert una aliança assistencial i tecnològica amb la companyia Esteve-Teijin per tal de compartir la responsabilitat pel que fa a l'adherència als tractaments domiciliaris de malalties respiratòries. Entre aquestes es tracta, especialment, la teràpia de pressió contínua positiva per la via aèria (CPAP), que s'utilitza per al tractament de l'apnea obstructiva del son, i que ha de suposar una millora en l'accessibilitat dels usuaris tant a les proves (polisomnografies) com als tractaments (CPAP).

Breus

Xerrada: Com millorar la nostra salut cardiovascular

Del Programa de difusió d'hàbits saludables

Ponent: Dra. Maria Jesús Adrián, metgessa internista del Servei d'Urgències i de la Unitat d'Hipertensió Arterial

Dia i hora: Dimarts 21 de novembre, a les 17.30 hores

Lloc: Torre Balldovina. Plaça Pau Casals, s/n. Santa Coloma de Gramenet

Fulletó informatiu

Missa de benedicció de les restes de Mn. Pons i Rabadà, fundador de la FHES

Acte de cloenda del Centenari. Presidit per Mons. Antoni Vadell, Bisbe Auxiliar de Barcelona

Dia i hora: Divendres 1 de desembre, a les 19 h.

Lloc: Parròquia de Sant Adrià. Plaça de l'Església, 8. Sant Adrià de Besòs

Destaquem

Memòria 2016 de la FHES

L'Hospital ha publicat la seva memòria corporativa, que recull l'activitat més significativa i tot l'esforç realitzat per l'organització durant l'any passat. Es tracta d'un document complet i àgil, que convida a ser consultat gràcies al seu format i a la seva estructura lògica i entenedora.

Llegir més