No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#77 Desembre 2017

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

L’Hospital es tenyeix d’esperit nadalenc

Un homenatge als treballadors jubilats i als que han complert un quart de segle al centre, un concurs de fotografia, un vídeo participatiu, una parada solidària o la visita dels Reis Mags són algunes de les activitats que s’han organitzat.

Les festes de Nadal s'estan deixant notar un any més a l'Hospital de l'Esperit Sant. Tant usuaris com professionals estan sent els protagonistes de les diferents activitats que el centre està duent a terme aquestes setmanes. La més multitudinària ha estat la festa de Nadal dels treballadors, que va tenir lloc el 22 de desembre i on una dotzena de professionals jubilats enguany van rebre un sentit homenatge.

Llegir més

 Recerca

Important participació de Medicina Interna en la 24 Reunió de la Societat Catalana d’HTA

L'Hospital va comptar amb una nodrida representació en la 24 Reunió de la Societat Catalana d'Hipertensió Arterial (HTA) i 30 Jornades Catalanes sobre HTA, que van tenir lloc a Barcelona els dies 12 i 13 de desembre. Els professionals de la FHES hi van presentar dues comunicacions i van ser responsables de la moderació de 3 sessions.

Les comunicacions orals van anar a càrrec dels residents de 2n i 5è any, Ubaldo Pertierra i Anna Sánchez, que van presentar, respectivament, Prevalença d'HTA resistent emmascarada en hipertensos tractats amb 3 o més fàrmacs antihipertensius i Hipertensió arterial refractària i monitorització ambulatòria de la pressió arterial. D'altra banda, la Dra. Blanca Batalla va moderar la taula "Més enllà del bloqueig del sistema renina angiotensina en el pacient diabètic: canvi de paradigma?"; la Dra. M Jesús Adrián ho va fer en la sessió de comunicacions curtes i, finalment, el Dr. Javier Sobrino va  liderar la sessió "Preguntes als experts".

 Recerca

​La unitat domiciliària a residències fa balanç del seu 1r any al congrés espanyol de metges de residència

La Unitat d'Hospitalització Domiciliària a Residències (UHD-R) va portar la comunicació Valoración del funcionamiento del primer año de la Unidad de Hospitalización Domiciliaria en Residencias del hospital comarcal Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) de Sta. Coloma de Gramenet (BCN) al Congrés de la Societat Espanyola de Metges de Residència (SEMER), celebrat els dies 2, 3 i 4 de novembre a Alacant.

Com a conclusió del primer any de funcionament de la UHD-R, el treball destaca l'alt grau de satisfacció tant dels malalts, com dels familiars i professionals de les residències amb les quals es treballa fent un recolzament en aquells tractaments que requereixen més complexitat. A més, el pòster posa de relleu l'economia de places d'hospitalització i la disminució de visites a Urgències que ha comportat la posada en marxa de la Unitat, així com els beneficis sobre el malalt de residència, que s'estalvia ara trasllats innecessaris que podrien perjudicar la seva fragilitat.

 Recerca

Publicat a “Emergencias” un estudi de l’Hospital sobre factors de risc d’infecció per MRC en tracte urinari febril en homes

La revista Emergencias acaba de publicar l'article Factores clínicos predictivos de resistencia a ceftriaxona en microorganismos causantes de infección del tracto urinario febril en hombres, obra dels Doctors Javier Ramos, Álex Smithson, Neus Jové i María Teresa Bastida. Es tracta d'un estudi transversal ambispectiu que tenia com a objectiu identificar factors predictius d'infecció per microorganismes resistents a ceftriaxona (MRC) en infecció del tracte urinari febril comunitària en homes, per tractar-se, la ceftriaxona, d'una de les principals opcions terapèutiques per a aquest tipus d'infeccions gràcies a les seves elevades taxes de resistència a a fluoroquinolones.

 

El treball apunta que la cirrosi, presentar una ITUF-AS, provenir d'uns centre de llarga estada, i el consum recent d'antibiòtics -principalment de penicil·lines amb o sense inhibidors de betalactamasa- , són factors de risc d'ITUF per MRC en homes.