No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#78 Gener 2018

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

L’Hospital posa en marxa un servei d’assistència psicològica per als malalts de diabetis

Al voltant del 5% de diabètics tenen dificultats per afrontar el nou estil de vida que comporta el tractament d’aquesta patologia crònica.

Des d'aquest mes de gener, els pacients de la FHES diagnosticats de diabetis que tinguin problemes per adherir-se al tractament o bé que presentin algun tipus de símptoma emocional causat per la malaltia, podran rebre atenció psicològica. Es tracta d'una nova prestació inclosa en de la cartera de serveis de la Unitat d'Endocrinologia, de la qual se'n podrien beneficiar al voltant del 5% dels pacients diabètics atesos al centre, que pateixen efectes com por, ansietat, depressió, canvis d'humor o estrès.

Llegir més

 Millores assistencials

COT comença a implantar pròtesis en cirurgia d'artrosi del polze

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) començarà aquest mes de febrer a col·locar pròtesis per tractar l'artrosi de la base del polze, coneguda com a rizartrosi, i l'artrosi de l'articulació escafotrapeziotrapezoidea, situada al carp, a prop del canell. Aquestes tècniques, mai abans realitzades a l'Hospital de l'Esperit Sant ja fa dos anys que es practiquen en diversos centres hospitalaris catalans ja que suposen una millora del tractament i l'evolució posterior del pacient respecte de la cirurgia tradicional. Totes dues cirurgies són de tipus ambulatori.

Les primeres intervencions a la FHES tindran lloc el divendres 9 de febrer, data en què la Unitat de mà del Servei de COT, liderada per la Dra. Montserrat del Valle, dedicarà una jornada quirúrgica a aquest tipus d'operacions, i que comptarà amb la col·laboració del Dr. Jordi Saus, traumatòleg especialista en mà de la Fundació Althaia i expert en aquest tipus de pròtesis.

Llegir més

 Territori

Una conferència sobre la recerca i els valors de l’Hospital enceta Els Dimarts d’Estudi

"La FHES al servei de Santa Coloma de Gramenet: cent anys i la història continua" és el títol de la conferència que ahir a la tarda va donar el tret de sortida d'Els Dimarts d'Estudi, una nova activitat que s'emmarca en el projecte "Santa Coloma Ciutat Universitària".

L'acte, que va tenir lloc a la Biblioteca Central i va ser enregistrat per a la seva posterior difusió, va constar de dues conferències. La primera d'elles, a càrrec de Javier Sobrino, cap de Recerca, portava com a títol "Recerca i docència: els fonaments d'una assistència de qualitat". La segona, impartida per Ferran Nonell, coordinador de la Unitat Funcional Interdisciplinària Sociosanitària, es titulava "Societat i hospital: valors compartits". Les presentacions van anar seguides d'un torn obert de preguntes dels assistents.

La FHES forma part de "Santa Coloma, ciutat universitària" juntament amb la resta d'entitats de la ciutat relacionades amb la docència universitària.

 Professionals

​Les bombolles d’Endoscòpies guanyen el tradicional concurs de fotografia de Nadal

La fotografia guanyadora del 1r premi del V Concurs de fotografia el Nadal a la FHES ha estat "Un brindis per 100 anys més", presentada per l'equip d'infermeria d'Endoscòpies. D'entre les 19 obres presentades, el jurat del certamen ha destacat la simpatia i l'esperit d'equip l'obra guanyadora.

El 2n i 3r premis han estat, respectivament, "100 anys Cent els millors" de M Carmen Hidalgo, i "El mejor regalo de la vida" de Laura Segura. L'Hospital organitza des de fa 5 anys aquest concurs per tal de promoure els valors de l'organització entre els professionals i mostrar com es viuen les festes de Nadal al centre.

Llegir més

 Reconeixements

El COMB inclou un dels fundadors de la FHES en la seva galeria de metges cèlebres

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) ha incorporat recentment la figura del Dr. Jordi Anguera i Cailà dins la seva galeria de professionals il·lustres, que pretén donar a conèixer les personalitats destacades de la medicina catalana al llarg de la història. És el cas d'aquest metge reusenc que, davant la magnitud de l'epidèmia que representava la tuberculosi, juntament amb Mn. Josep Pons i Rabadà l'any 1917 va fundar el Sanatori de l'Esperit Sant per acollir els malalts tuberculosos de la zona.

Galeria de metges catalans - Dr. Jordi Anguera

Llegir més

Breus

Xerrada: Tinc problemes per empassar. Què hi puc fer?

Del Programa de difusió d'hàbits saludables

Ponent: Sílvia Olivares, infermera

Dia i hora: Dimarts 20 de febrer, a les 17.30 hores

Lloc: Torre Balldovina. Plaça Pau Casals, s/n. Santa Coloma de Gramenet

Fulletó informatiu

 

Destaquem

Els usuaris de la FHES ja poden consultar des de “La meva Salut” les seves visites i proves programades al centre

El catàleg d'informes recollits en la plataforma s'anirà ampliant en els propers mesos.

Des del mes de desembre, els usuaris de l'Hospital de l'Esperit Sant poden visualitzar les visites, ingressos i intervencions que tenen programades al centre en el seu espai digital "La Meva Salut". "La Meva Salut" és una plataforma del CatSalut que permet a la ciutadania disposar de la seva informació personal de salut i d'altres serveis en línia per fer tràmits i consultes.

 

Llegir més