No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#54 Maig 2015

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

Comiat i benvinguda dels metges residents

Pertanyen a les especialitats de Medicina Interna, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i Medicina Familiar i Comunitària

Aquest mes de maig la FHES ha celebrat l'acte de benvinguda i comiat dels residents que enguany inicien i finalitzen, respectivament, el seu període formatiu a l'organització. En total, el curs vinent passaran per l'Hospital 8 metges residents que provenen d'Itàlia, Veneçuela, Bolívia, i dintre de l'Estat espanyol, de Catalunya i la Comunitat Valenciana. D'altra banda, han finalitzat la seva estada al centre Sònia Suau, de COT, i Glòria Pons, Marta Safont, Lucia Peidró, Sabrina Danelutto, Angel Roberto Caso i Aylin Frometa, de MFiC, que pertanyen a la Unitat Docent de MFiC Metropolitana Nord.

Llegir més

 Educació en salut

La FHES se suma al Dia Mundial sense Tabac 2015

El dijous 28 de maig la FHES va instal·lar una taula informativa al vestíbul principal en motiu del Dia Mundial sense Tabac. Des d'aquest punt, professionals i estudiants d'infermeria van informar a treballadors i usuaris sobre els riscos que comporta el consum de tabac per a la salut i van recordar les alternatives que existeixen per reduir-lo i eliminar-lo. A més, es van realitzar cooximetries per conèixer la quantitat de monòxid de carboni (CO) en l'aire expirat, que està estretament lligada a la quantitat de tabac que es consumeix, i es van fer tests de Fagerström per calcular la dependència nicotínica.

 Educació en salut

El sucre, protagonista de l’estand en la Jornada de Salut de Sant Adrià

L'Hospital va participar dissabte 9 de maig en la XV Jornada de Salut de Sant Adrià de Besòs, on estudiants de Nutrició i Dietètica que estan cursant el seu pràcticum al centre van donar consells d'alimentació saludable. Concretament van explicar, per mitjà de les taules d'equivalències i d'una manera molt visual i pràctica, la quantitat de sucre que conté cada família d'aliments i la proporció que cal ingerir-ne diàriament. El Director Gerent de la FHES, Vicenç Perelló, va visitar l'estand, on va estar acompanyat per l'alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, i les autoritats de les entitats participants.

 Seguretat del pacient

Presentació de resultats en el Dia Internacional de la Infermeria

La seguretat del pacient va centrar l'acte del Dia Internacional de la Infermeria a la FHES, que es va celebrar el dia 27, on els professionals referents dels diferents projectes van presentar els resultats assolits en bacterièmia per catèter, cirurgia segura, higiene de les mans, aïllaments, identificació activa de pacients, prevenció de caigudes i prevenció d'úlceres per pressió.

D'altra banda, la Sra. Núria Cuxart, Directora de Programes del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, va ser l'encarregada de presentar la ponència "La prescripció infermera en clau de responsabilitat professional", tema de rigorosa actualitat.

 Seguretat del pacient

Premi a les mans més netes amb el concurs “Doneu-nos un cop de mà!”

En motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans, el 5 de maig el Nucli Promotor de les Infeccions va organitzar el concurs "Doneu-nos un cop de mà!" per mitjà del qual es va convidar els treballadors de les àrees d'Hospitalització i Urgències a rentar-se les mans i a comprovar després, per mitjà d'un llum de raigs ultraviolats, si havien aplicat correctament la solució hidroalcohòlica. De les 118 persones que van participar en el concurs, Charo Cabello, Rosa Rosado, Carmela Pimentel, Yana Goetschalckx (estudiant de Medicina) i Cristina Bofill (estudiant d'Infermeria) van ser les que millor van realitzar la tècnica del rentat de mans i van rebre el premi, consistent en un lot de productes d'higiene.

Breus

Propera xerrada sobre el dolor crònic

"Dolor crònic: com l'afrontem?"

Del Programa de difusió d'hàbits saludables de la FHES

Ponents: Doctores Carlota Garcia i Josefa Velázquez, metgesses especialistes en Anestèsia, Reanimació i Teràpia del Dolor

Dia i hora: Dimarts, 16 de juny, a les 17.30 hores

Lloc: Torre Balldovina de Santa Coloma (Plaça Pau Casals, s/n.)

Jornada del Dia Europeu i Internacional de l'Hemocromatosi

"Participació del pacient en les decisions en salut. Evolució de les associacions de pacients: el cas de l'hemocromatosi"

Organitzen: Consell Consultiu de Pacients de la Generalitat de Catalunya, Associació Espanyola d'Hemocromatosi i Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Dia: 5 de juny

Lloc: Sala d'actes del Departament de Salut. Travessera de les Corts 131-151. Pavelló Ave Maria. Barcelona

 

Entrevista

Dra. Sònia Suau, MIR de COT que ha finalitzat la seva formació a l’Hospital

“Vull continuar sortint de la feina contenta i satisfeta cada dia ”

Llegir més

Destaquem

Col·laboració amb AJUDAM-Predegent per a la promoció de l’estimulació cognitiva en pacients amb deteriorament cognitiu lleu

L'acord s'emmarca en el projecte "Santa Coloma, Ciutat Universitària"

La FHES, juntament amb l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, el Centre Assistencial Emili Mira del Parc de Salut Mar i el Campus de l'Alimentació de Torribera de la Universitat de Barcelona, treballarà amb l'associació AJUDAM-Predegent per promoure l'estimulació cognitiva adreçada a persones diagnosticades de deteriorament cognitiu lleu i als seus cuidadors. La declaració d'intencions signada per aquestes entitats servirà com a marc per a desenvolupar activitats i formació conjuntes en aquest àmbit.

Llegir més