No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#79 Febrer 2018

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

L'Hospital millora del confort dels acompanyants en l’Àrea de Parts

L’orientació al pacient és una de les prioritats de l’Hospital i està inclosa en el seu Pla Estratègic 2017-2021

Les persones que acompanyin a les pacients durant el part a l'Hospital ho faran a partir d'ara d'una manera més còmoda, gràcies a unes petites obres de millora que s'han dut a terme en l'Àrea de Parts. Aquests treballs han consistit en l'habilitació d'un vestuari a l'entrada del servei, ubicat a la Planta 1, per tal que els acompanyants puguin canviar-se i deixar la seva roba en un espai més adequat i còmode que fins ara, i accedeixin a les zones netes ja degudament vestits.

Llegir més

 Educació en salut

9 anys fomentant corresponsabilitat en la salut entre els ciutadans

El Programa de difusió d'hàbits saludables de la FHES arriba aquest mes de març als seus 9 anys de vida. Durant aquest temps, l'Hospital ha organitzat 65 activitats, entre xerrades, tallers i fires, que han comptat amb la col·laboració de més d'un centenar de professionals, i en les quals hi ha estat sempre present la Direcció. Només l'any passat, hi van participar gairebé 600 persones.

En l'última de les xerrades d'educació sanitària, que va tenir lloc el 20 de febrer al Museu Torre Balldovina de Santa Coloma, una seixantena de colomencs van gaudir dels consells de la infermera Sílvia Olivares per evitar problemes a l'hora d'empassar els aliments. Podeu consultar aquí la presentació de la xerrada.

 Reconeixements

Mor Enric Noguera, un dels artífexs de la conversió del sanatori en hospital

El Dr. Enric Noguera Mateu, un dels impulsors de la conversió del sanatori en hospital general, va morir el dia 11 de febrer als 92 anys. Enric Noguera va arribar a l'Hospital el 17 de gener de 1951. En va ser director mèdic i un metge molt emblemàtic i estimat; estretament lligat a la història del centre i compromès amb la ciutat de Santa Coloma de Gramenet, d'on va arribar a ser alcalde. Va exercir de pneumòleg i anestesista, i va ser un dels promotors del concert amb la Seguretat Social que, el gener de 1972, va permetre convertir el sanatori en hospital general.

El Dr. Noguera és un dels professionals entrevistats en el recent publicat llibre Del bacil de Koch a la salut per a tothom. Cent anys de l'Hospital de l'Esperit Sant (1917-2017). Podeu llegir aquí la seva entrevista íntegra.

Destaquem

La plana web de l’Hospital canvia el seu domini a .cat

També s'ha millorat la seguretat del lloc

L'Hospital ha canviat el domini del seu web corporatiu a .cat, de manera que la nova adreça és www.hospitalesperitsant.cat. El domini .com  seguirà actiu de manera indefinida, tot i que de forma secundària, i els usuaris són ja redirigits al nou domini.

Aprofitant aquest canvi, s'ha reforçat la seguretat del web per mitjà d'un certificat SSL. Aquest tipus de carnet d'identitat digital garanteix l'autenticitat de la plana web, la confidencialitat de la informació que conté i la protecció de les dades dels usuaris que hi interaccionen.