No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#80 Març 2018

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

El 12% de les visites de dermatologia a la FHES ja són virtuals

L'Hospital redueix així llistes d’espera i afavoreix el diagnòstic precoç de lesions cancerígenes de la pell

L'Hospital ja resol al voltant del 12% de les visites al dermatòleg per mitjà de la teledermatologia. Aquesta prestació permet que el metge de família del CAP, davant un dubte de diagnòstic o de tractament sobre la lesió dermatològica d'un pacient, enviï una fotografia al dermatòleg de l'atenció especialitzada per a que aquest confirmi el diagnòstic de sospita, en faci un de nou o citi el pacient per a una visita presencial. Aquest intercanvi d'informació en format digital és possible gràcies a una minuciosa coordinació amb l'Atenció Primària de Santa Coloma de Gramenet, de l'Institut Català de la Salut.

Llegir més

 Seguretat del pacient

Infermeria utilitza una armilla d’alerta durant l’administració de medicaments a planta per evitar interrupcions

El personal d'infermeria de l'Àrea d'Hospitalització ha començat una prova pilot per disminuir interrupcions durant l'administració de la medicació. La iniciativa consisteix a col·locar-se una armilla d'alerta amb el missatge "Atenció! No molesteu. Preparant medicació. Gràcies" ben visible per tal que pacients i familiars, així com la resta del personal, no interrompin durant el procés i evitar, així, possibles errors en la preparació i administració de la medicació. 

Aquesta senzilla acció, que si és positiva s'estendrà a la resta de plantes, s'emmarca en la línia de treball de l'Hospital orientada a garantir l'ús segur dels medicaments, i que s'inclou en el Projecte de Seguretat del Pacient. Aquesta línia té una especial rellevància, ja que els errors de medicació són la principal causa d'esdeveniments adversos relacionats amb l'assistència sanitària.

 Referents

L’Hospital participa en la 7ª Reunión Nacional de Coordinadores de Unidades de Mama

Més de 150 facultatius es van reunir el passat 9 de març a la seu del Ministerio de Sanidad, a Madrid, en la 7ª Reunión Nacional de Coordinadores de Unidades de  Mama, dins del programa d'activitat de la Sociedad Española de Senología y Patología Mamaria (SESPM). La Fundació Hospital de l'Esperit Sant hi va estar representada pel coordinador de la Unitat de Patologia Mamària (UPM), el Dr. Joan Ribas.

Durant la sessió es van presentar diverses novetats en l'àmbit del càncer de mama adreçades tant als professionals, com als pacients, així com noves eines de qualitat per a les unitats.

La UPM de la FHES és una de les 37 unitats de mama de tot l'Estat espanyol acreditades per la SESPM, una distinció que l'Hospital ostenta des del juny del 2003.

Breus

Jornada de portes obertes per als futurs residents

Divendres 6 d'abril, de 13 a 14.30 h.

Sala d'Actesde l'Hospital, Soterrani 1.

Més informació

Xerrada: Aprèn a protegir la teva pell del sol

Del Programa de difusió d'hàbits saludables

Ponent: rubén del Río, dermatòleg

Dia i hora: Dijous 12 d'abril, a les 17.30 hores

Lloc: Biblioteca de Can Peixauet de Santa Coloma de Gramenet.

Fulletó informatiu

Destaquem

El curs clínic de Consultes Externes ja està connectat a la Història Clínica Compartida

Des del dia 1 de març, el curs clínic de Consultes Externes de l'Hospital ja  es pot consultar des de la Història Clínica Compartida de Catalunya (HC3). Gràcies a aquesta nova connexió, els professionals de la resta de centres sanitaris catalans poden accedir de forma immediata i segura a la informació clínica dels pacients de la FHES, que veuran com s'agilitza el seu pas entre els diferents centres.

El canvi de curs clínic s'ha realitzat sense incidents després de mesos d'intensa feina d'un grup multidisciplinari de professionals, liderat per l'Oficina del Pla de Sistemes de l'Hospital.