No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#81 Abril 2018

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

L’Hospital referma la seva aposta per l’atenció adequada

El "right care" està entre les prioritats de l'organització per als propers anys

Demanar als pacients més proves radiològiques de les necessàries o administrar-li tractaments que no li comportaran beneficis significatius són algunes de les pràctiques que l'Hospital vol eradicar per tal d'oferir al pacient una atenció adequada a les seves necessitats. D'aquesta manera, el centre vol millorar la qualitat de la seva atenció, evitant als pacients pràctiques sanitàries que no els aporten valor.

Llegir més

 Professionals

L’Esperit Sant obté dos ors en la 25a Cursa Atlètica de la Sanitat Catalana

L'Hospital va aconseguir les dues medalles d'or en la modalitat de 5,5 km de la Cursa Atlètica de la Sanitat Catalana, celebrada el 20 de maig i en la qual van participar 500 professionals de l'àmbit sanitari i biomèdic català. Ramón Sanz i Patricia Fernández van ser els primers classificats d'aquesta prova, amb uns temps de 21:47 i 23:55, respectivament. En el cas de la Patrícia és el tercer any que guanya aquesta categoria.

El tret de sortida el va donar el gerent territorial de l'ICS de la Metropolitana Nord, Jordi Ara, acompanyat, entre d'altres, pel Director Gerent de la FHES, Vicenç Perelló. L'entrega de premis va estar presidida per director del Servei Català de la Salut i president l'ICS, David Elvira. La cursa, que té lloc a l'entorn del Campus Can Ruti i la serralada de Marina de Badalona, és un acte emblemàtic per als treballadors del món sanitari català aficionats al running, que a més, enguany ha arribat a les seves noces de plata.

 

 Recerca

La II Jornada interna de recerca posa de manifest el creixement d'aquesta activitat en l'organització

El pes estratègic que ocupar la recerca dintre l'organització és cada vegada més patent, i prova d'això n'és l'interès despertat per la II Jornada Interna de Recerca, que es va celebrar el passat dijous 26 a l'Hospital. Un centenar de persones va assistir a aquesta sessió organitzada per la Comissió de Recerca i en la qual hi van participar 20 ponents de diferents àmbits i serveis.

Durant la jornada es va compartir l'activitat de recerca realitzada pels professionals en els últimes mesos. S'hi van presentar diversos projectes que hi ha en marxa actualment, a més de comunicacions a congressos i publicacions efectuades en l'últim any. L'objectiu de la sessió era posar en comú aquesta activitat i, a l'hora, encoratjar la resta de professionals del centre a engegar projectes de recerca en les seves àrees de treball.

Breus

Xerrada: L'alimentació per a un envelliment sa i actiu

Del Programa de difusió d'hàbits saludables

Ponent: Carme Sánchez, dietista

Dia i hora: Dimarts 8 de maig, a les 18 h.

Lloc: Biblioteca de Sant Adrià de Besòs (Pl. Guillermo Vidaña i Haro)

Fulletó informatiu

Promoció de l'alimentació saludable en la XVIII Jornada de Salut de Sant Adrià

Estand de la FHES, que inclourà un tast d'aperitius elaborats amb fruita.

En col·laboració amb l'empresa de serveis Clece.

Dia i hora: Dissabte 5 de maig, de les 11 a les 14 hores.

Lloc: Plaça de la Vila de Sant Adrià de Besòs

Més informació

Destaquem

El Sant Jordi més solidari arriba a l'Hospital

Els pacients ingressats el dia 23 d'abril i aquells que es trobaven rebent tractament a l'Hospital de Dia van celebrar la Diada de Sant Jordi amb una rosa molt especial. L'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), entitat responsable del voluntariat a l'Hospital, va repartir flors realitzades pels mateixos usuaris, els seus familiars i els treballadors. Les roses es van muntar en diversos tallers de manualitats organitzats durant els dies previs a la Diada i en els quals podia particiar tothom que ho desitgés. Un detall que els pacients van rebre amb molta il·lusió en un dia tan significatiu.