No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#82 Maig 2018

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

L’Hospital de l'Esperit Sant duplica l’activitat en cirurgia plàstica en el primer any de la unitat conjunta amb l’Hospital Germans Trias

Per primer cop s’han realitzat a la FHES intervencions de cirurgia de reconstrucció mamària immediata i de cirurgia onco-plàstica en pacients amb càncer de mama

El treball conjunt que porten a cap des de fa un any els cirurgians de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) i els cirurgians plàstics de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol ha permès gairebé duplicar les visites i les intervencions quirúrgiques en cirurgia plàstica al centre colomenc. Aquesta coordinació ha evitat derivacions innecessàries de pacients de Santa Coloma a l'hospital badaloní, fet que ha contribuït a millorar l'eficiència i la gestió de les llistes d'espera.

Llegir més

 Millores assistencials

La FHES millora l’accessibilitat assistencial

Les mesures adoptades durant l'últim any per l'Hospital de l'Esperit Sant arran del pla de xoc endegat pel Departament  de Salut per tal de reduir les llistes d'espera, han tingut resultats més que notoris en els diferents àmbits.

En l'àmbit quirúrgic, d'abril de 2017 a abril de 2018 el centre ha realitzat 1.000 intervencions més de les previstes inicialment. Aquesta activitat addicional s'ha centrat en cataractes, hèrnies, pròtesis de genoll i vasectomies. En Consultes Externes s'han posat en marxa diversos plans específics d'accés i resolució per millorar l'accessibilitat dels usuaris als especialistes.

D'altra banda, per tal de reduir el nombre d'usuaris que no acudeixen a la seva cita, durant l'últim any s'han intensificat els recordatoris als pacients del CAP Santa Coloma.

Llegir més

 Professionals

La nova promoció de metges residents s’incorpora a l’Hospital

La nova fornada de metges residents ha començat aquest mes de maig la seva formació a l'Hospital. Són en total 7 metges de les especialitats de COT i Medicina de Família, que provenen de diferents comunitats de l'Estat espanyol i d'Alemanya. Els nous metges han estat rebuts aquest dijous dia 31 en un acte que també ha servit per acomiadar a la darrera promoció de residents de COT i Medicina Interna.

En la sessió hi ha participat els responsables de docència i els tutors dels residents, a més dels residents en actiu. El Director Gerent de la FHES, Vicenç Perelló, ha estat enguany l'encarregat de pronunciar la conferència magistral, "Professió mèdica i societat. Del xaman a l'epigenètica", un recorregut històric de la interrelació entre societat i professió mèdica, amb especial èmfasi en els dos darrers segles.

 Educació en salut

Alimentació saludable a Sant Adrià amb un estand i una xerrada

Dissabte 5 de maig, l'Hospital va participar en la XVIII Jornada de la Salut de Sant Adrià amb un estand sobre alimentació saludable des d'on es va oferir informació i es va obsequiar amb fuita als visitants. L'activitat es va dur a terme en col·laboració amb l'empresa de serveis Clece, amb la qual l'Hospital té signat un conveni per impulsar conjuntament accions de caire social. La Jornada va tenir lloc a la Plaça de la Vila de Sant Adrià i va aplegar totes les entitats de l'àmbit de la salut que presten servei a la ciutat.

En el marc de la jornada, tres dies després, Carme Sánchez, dietista de l'Hospital, va impartir la xerrada "L'alimentació per a un envelliment sa i actiu".

Galeria d'imatges

 Seguretat del pacient

Incrementa el compliment del rentat de mans a l'Hospital

La taxa de compliment actual del rentat de mans a l'Hospital ha millorat un 10% en l'últim any i actualment se situa en el 76%. El compliment d'aquesta eficaç pràctica en els centres catalans es troba en el 66% de mitjana. Dintre del projecte de seguretat del pacient que lidera el Departament de Salut, la FHES treballa per ser un entorn més segur, que faciliti i promogui un correcte rentat de mans, tant entre els professionals com entre els usuaris i els seus familiars.

En aquest marc, el dia 4 de maig, l'Hospital va organitzar activitats per a treballadors i usuaris per celebrar el al Dia Mundial de la Higiene de Mans. L'objectiu de la jornada era conscienciar sobre la importància que té el rentat de mans en la prevenció d'infeccions relacionades amb l'assistència sanitària.

Galeria d'imatges

Breus

Xerrada: Teràpia hormonal i alimentació durant la menopausa

Del Programa de difusió d'hàbits saludables

Ponent: Andreu Nubiola, endocrinòleg

Dia i hora: Dimarts 12 de juny, 17.30 h.

 

Lloc: Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet

Fulletó informatiu

Destaquem

Nou sistema de televisió, telefonia i internet per als usuaris hospitalitzats

S'han canviat els televisors de les habitacions i d’algunes zones comuns, i s'ha instal·lat sistema wifi de pagament a Hospitalització

Amb la finalitat d'oferir un millor confort a pacients i familiars, l'Hospital ha renovat el sistema de televisió i telecomunicacions, principalment de l'Àrea d'Hospitalització. Les millores han estat possibles gràcies a la renovació del contracte amb el proveïdor que gestiona aquest sistema, que s'ha fet càrrec del seu cost.

Llegir més