No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#86 Octubre 2018

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

L'Esperit Sant obté el 3r lloc en els premis TOP 20 per l'àrea de múscul-esquelètic

La FHES ha estat seleccionada entre els 8 millors centres de l'Estat espanyol en aquest àmbit, en base a resultats d'eficiència, qualitat, pràctica clínica o gestió

La Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) ha rebut el premi Hospitals TOP 20 al tercer millor centre nacional en l'àrea de múscul-esquelètic en la nova edició d'aquests prestigiosos guardons, als quals optaven 140 hospitals de tot l'Estat. Com a finalista, la Fundació ha estat seleccionada entre els 8 millors hospitals de l'Estat espanyol en les especialitats lligades a l'aparell locomotor. Els premis es van lliurar dimecres 24 d'octubre en una gala que va tenir lloc a Madrid.

Llegir més

 Patronat

Àngel Scotti celebra 20 anys com a membre del Patronat

El Pare Àngel Scotti Raggi compleix aquest mes de novembre 20 anys com a membre del Patronat de la FHES. Scotti es va incorporar a aquest òrgan el 18 de novembre de 1998 com a membre designat per l'Arquebisbat de Barcelona, fet que el converteix en el patró que ha ocupat el càrrec durant més anys.

Àngel Scotti pertany a la congregació dels pares barnabites i és Rector de la Parròquia de Sant Adrià des del 1993. El religiós, que properament complirà 80 anys, està plenament implicat en la FHES i ha estat l'impulsor dels actes litúrgics del Centenari i un dels promotors del trasllat de les restes mortals de Mossèn Pons i Rabadà des de l'Antic Hospital a la Parròquia de Sant Adrià.

En la seva última reunió, el Patronat va retre un petit homenatge al seu membre més antic.

 Referents

Treball Social participa en les I Jornades de la Gent Gran de Santa Coloma

La Unitat de Treball Social de la FHES va participar, de la mà de la Sra. Maribel Moyano, en una taula rodona organitzada el 4 d'octubre en motiu de les I Jornades de la Gent Gran de Santa Coloma de Gramenet. En aquest espai que portava com a títol "La realitat de les persones grans", diferents professionals van parlar dels serveis destinats a aquest grup de població des dels àmbits de l'atenció primària, l'atenció hospitalària, el voluntariat i els serveis socials.

En la seva intervenció, Maribel Moyano va presentar una fotografia del perfil de persona gran que s'atén a la FHES i els dispositius de què disposa el centre per la detecció i atenció d'aquest col·lectiu (UFISS, CCEE de Treball Social, Rehabilitació, Unitat d'Ortogeriatria, UHD-R i l'atenció integral ), així com els reptes de futur orientats a l'atenció al malalt fràgil.

Breus

Xerrada: Activem la nostra memòria

Del Programa de difusió d'hàbits saludables

Ponents:

Dra. Rosa Rosado, metgessa de la Unitat Funcional Interdisciplinària Sociosanitària (UFISS)

Sra. Maribel Moyano, treballadora social de l'UFISS

Dia i hora: Dijous 15 de novembre, 17.15 h.

Lloc: Seu d'APRODISA, Sant Adrià de Besòs.

Fulletó informatiu

Xerrada: L'alimentació per a un envelliment sa i actiu

Del Programa de difusió d'hàbits saludables

Ponent: Sra. Carme Sánchez, dietista

Dia i hora: Dimarts 20 de novembre, 17.30 h.

Lloc: Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet

Fulletó informatiu

Recollida de sang a l'Hospital

Dia: Dijous 29 de novembre

Hora: De 10 a 13h i de 16 a 20h

Lloc: Sala d'Actes de l'Hospital (Soterrani 1)

Cal portar un document d'identificació i no venir en dejú.

Més informació a www.donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar  

Destaquem

Nova Guia d'acollida al Servei d'Urgències

El document s'ha editat en 5 idiomes: català, castella, anglès, xinès i àrab

El Servei d'Urgències ha posat en marxa una Guia d'acollida, que es lliura ja a tots els pacients en el moment del triatge. El document conté tota la informació necessària per a l'estada dels usuaris en aquesta àrea de l'Hospital, des de la recepció i fins a l'alta.

La Guia s'ha editat en català, castellà, anglès, xinès i àrab, i és una acció de millora de la comunicació amb els usuaris que es desprèn del Procediment d'informació i acompanyament a pacients i familiars al Servei d'Urgències.