No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#87 Novembre 2018

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

L'Hospital ofereix menjar a la carta als pacients hospitalitzats

La nova carta ofereix més de 20 opcions de plats diferents, adequats al màxim nombre de dietes possible.

Els pacients ingressats en l'Àrea d'Hospitalització de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant mengen a la carta des de mitjans d'octubre. El centre ha implantat un nou sistema de restauració que permet oferir als usuaris una gran varietat de plats, entre els quals poden escollir en base a les seves necessitats i als paràmetres terapèutics pautats pel seu metge. Aquesta innovació forma part de la línia estratègica de la FHES orientada a millorar el confort del pacient. 

Llegir més

 Aliances estratègiques

FHES i BSA comparteixen coneixements en la primera jornada conjunta en infermeria

Un total de 120 professionals de la FHES i de Badalona Serveis Assistencials (BSA) van assistir el passat dimecres 7 de novembre a la primera trobada conjunta d'infermeria de les dues institucions, que va tenir lloc a l'Hospital de l'Esperit Sant. La sessió, organitzada per les dues Direccions d'Infermeria, tenia com a objectiu generar un espai de trobada on  compartir expertesa professional entre dos entorns hospitalaris amb cultures i sistemes organitzatius propis, però amb uns objectius en eficiència i qualitat similars.

Podeu consultar les presentacions de la jornada en l'enllaç següent.

Llegir més

 Millores assistencials

Els metges es formen per promoure pràctiques clíniques de valor

Al costat de pràctiques clíniques d'efectivitat contrastada, n'hi ha d'altres d'un valor escàs i d'altres que no aporten cap valor. Evitar-les al màxim i donar al pacient una atenció adequada (o right care), sense proves o tractaments innecessaris, és una de les fites de l'Hospital de l'Esperit Sant per als propers anys.

En aquesta línia, un grup de facultatius del centre han seguit recentment un curs en pràctiques clíniques de valor, impartit pel Dr. Jordi Varela, referent en right care a l'Estat espanyol. L'objectiu d'aquesta formació és que els metges posin en pràctica, en la seva tasca diària, un ús més eficient dels recursos i duguin a terme unes actuacions clíniques més eficients.

 Referents

La Unitat d'Ortogeriatria porta la seva experiència a Granada

Una representació de la Unitat d'Ortogeriatria de l'Hospital va visitar dijous 8 de novembre l'Hospital Universitario San Cecilio, a Granada, per explicar el funcionament i resultats de la Unitat. La presentació es va realitzar en una sessió clínica organitzada pel Servei de COT del centre, a la qual van assistir professionals dels diferents serveis implicats en l'ortogeriatria.

L'objectiu de la sessió era analitzar la gestió d'una unitat d'aquest tipus en el maneig de la fractura de maluc en els ancians i oferir eines útils als professionals granadins per adaptar el sistema de treball al centre. A tal efecte, les ponents van explicar els objectius i funcionament de la Unitat d'Ortogeriatria de la FHES, la metodologia de treball, els circuits utilitzats i, finalment, van exposar els resultats més rellevants assolits a l'Hospital des que es va posar en marxa aquest dispositiu. 

Breus

Recollida de sang a l'Hospital

Dia: Dijous 29 de novembre

Hora: De 10 a 13h i de 16 a 20h

Lloc: Sala d'Actes de l'Hospital (Soterrani 1)

Cal portar un document d'identificació i no venir en dejú.

Més informació a www.donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar

Venda de bijuteria de Fundació Tallers

Dia: Dimarts 18 i dimecres 19 de novembre

Hora: De 9.30 a 14.30h

Lloc: Vestíbul principal de l'Hospital

Més informació

Destaquem

L'AECC busca voluntaris per a l’Hospital

L'AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona ha començat la captació de voluntariat per incrementar el servei a l'Hospital. Un servei amb el qual es busca millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i de les seves famílies durant la seva estança hospitalària. Totes aquelles persones amb ganes d'ajudar i amb una disposició de tres hores setmanals al matí, de dilluns a divendres, poden posar-se en contacte amb la coordinadora de l'Equip Voluntariat Hospitalari, Mireia Anglès. Aquestes rebran una formació prèvia i coneixeran de fons el paper de l'AECC.

Vols ser voluntari? Continua llegint!

Llegir més