No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#55 Juny 2015

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

Distinció a la FHES per la seva bona gestió en prevenció

El premi reconeix l'esforç del centre per disminuir la sinistralitat laboral

La FHES ha rebut recentment un incentiu econòmic per la seva gestió en prevenció de riscos laborals, que atorga la Direcció General d'Ordenació de la Seguretat Social, per mitjà d'Asepeyo, mútua col·laboradora d'aquesta institució. Aquest bonus reconeix que l'Hospital ha contribuït de manera contrastable a la disminució de la sinistralitat laboral per mitjà d'inversions quantificables i la implantació de mesures, polítiques i pràctiques preventives en tots els nivells de l'empresa.

Llegir més

 Educació en salut

Èxit de la xerrada "Dolor crònic. Com l'afrontem?" a Santa Coloma

Una cinquantena de persones van assistir el passat dia 16 a la sessió sobre el dolor crònic que van impartir la Dra. Carlota Garcia i el Dr. Pere Ortells, anestesistes de l'Hospital, al Museu Torre Balldovina. Els assistents van donar consells als ciutadans per aprendre a controlar aquest tipus de dolor i millorar, així, la seva qualitat de vida. També es van explicar les causes per les quals apareix el dolor crònic i les diferències entre aquest i el dolor agut. La xerrada formava part del Programa de difusió d'hàbits saludables.

 Professionals

11 corredors de l’Hospital participen en la 22a Cursa de la Sanitat de Can Ruti

Onze professionals de la FHES van córrer en la 22a Cursa Atlètica de la Sanitat Catalana que va tenir lloc a l'entorn del campus Can Ruti i la serralada de Marina de Badalona el 29 de maig. Un total de 325 professionals de l'àmbit sanitari i biomèdic català van recórrer els 10 quilòmetres del circuit, que enguany va variar lleugerament de traçat i es va avançar a les 10 hores. Dels participants, Albert Ferrer va ser el primer classificat, amb un temps de 00: 48:41, que el va situar en el lloc número 45 de la categoria absoluta masculina.  

Entrevista

Lourdes Bosch, infermera i alumna del Màster en Gestió dels Programes de Prevenció, Vigilància i Control de les Infeccions Nosocomials

“Evitar infeccions relacionades amb la sonda vesical és feina tant d’infermeria com dels metges”

Llegir més

Destaquem

La formació redueix l’ús de sonda urinària i les infeccions urinàries associades segons un estudi

El treball ha inclòs l’activació d’una alerta en el sistema informàtic per revaluar de forma diària la indicació de la sonda

Un estudi realitzat a l'Hospital entre novembre de 2014 i abril de 2015 en pacients hospitalitzats portadors de sonda urinària (SU) ha demostrat que la formació sobre l'ús d'aquest material realitzada al personal d'infermeria ha contribuït a adequar-ne i reduir-ne el seu ús, així com les infeccions del tracte urinari (ITU-SU) que se'n deriven. Aquesta acció formativa ha anat acompanyada del repartiment de tríptics informatius als professionals i de la posada en marxa de la prescripció del sondatge en el programa de farmàcia del centre, de forma que serveixi com a recordatori de la necessitat de revaluar de forma diària la indicació de la SU.

En l'estudi es van valorar els indicadors basals de l'ús de SU en 197 pacients abans de la formació i de l'activació del sistema d'avís, i en 194 després de fer-ho. Com a resultat, després d'aquesta intervenció van descendir tant la prevalença de SU com els dies de SU per pacient. A més, van incrementar les SU correctament prescrites i les fixades, i van disminuir les bosses de diüresi en contacte amb el terra. L'increment no significatiu en l'adequació de la indicació de la sonda va superar l'objectiu del 90%. D'altra banda, el descens en la densitat d'incidència d'infeccions del tracte urinari en el període postintervenció no va ser significatiu, però va assolir també l'objectiu d'una reducció superior al 25% que s'havia marcat.

L'autora de l'estudi, la DUI Lourdes Bosch, que l'ha realitzat en el marc del Màster en Gestió dels Programes de Prevenció, Vigilància i Control de les Infeccions Nosocomials en col·laboració amb el Nucli Gestor d'Infeccions, apunta que iniciatives com aquestes són prioritàries per millorar la seguretat dels pacients i la qualitat de l'assistència a l'Hospital.

Per a més informació, podeu llegir l'Entrevista a l'autora.

Santa Coloma Ciutat Universitària