No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#90 Febrer 2019

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

Una desena d’especialitats de l’Hospital ja realitzen consultes virtuals

Reumatologia ha estat l'última especialitat a adoptar aquesta modalitat de visites, que agilitza el diagnòstic precoç i evita proves innecessàries als pacients.

Des del mes de febrer de l'any passat, les reumatòlogues de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant passen part de les seves visites sense tenir el pacient al davant. Ho fan, a l'igual que els professionals d'una desena d'especialitats més, per donar resposta a les consultes virtuals.

Es tracta de visites que sol·liciten els metges i metgesses de família dels diferents CAP de Santa Coloma als especialistes de l'Hospital quan tenen algun dubte en el diagnòstic o tractament d'un pacient, sense necessitat que aquest s'hagi de desplaçar o entrar en llista d'espera. L'Hospital les va posar en marxa l'any 2013 amb la Teledermatologia i l'any passat ja se'n van realitzar 1.500.

Llegir més

 Seguretat del pacient

Menys de l’1% dels pacients hospitalitzats a la FHES pateixen úlceres per pressió

Del total de pacients ingressats l'any 2018 a l'Hospital de l'Esperit Sant, únicament el 0,7% van patir úlceres nosocomials o per pressió (UPP), que són aquelles que apareixen en la pell per la pressió produïda per una superfície externa, com pot ser el matalàs del llit. Es tracta d'una xifra molt inferior a la de l'any passat i molt per sota de la màxima fixada pel Departament de Salut, que és de l'1,6%. Aquesta disminució s'ha aconseguit gràcies a l'elevat compliment de la valoració del risc de nafres, que s'ha realitzat pràcticament al 100% dels pacients hospitalitzats.

Amb l'objectiu de conscienciar a professionals i usuaris de la importància que té evitar aquest tipus d'esdeveniments adversos, l'Hospital va celebrar ahir el Dia institucional de la prevenció d'úlceres per pressió, en el marc de la campanya "La Seguretat és cosa de tots".

Llegir més

 Seguretat

Millora de les mesures de bioseguretat a l’Hospital

Amb l'objectiu de disminuir el risc d'infeccions dels professionals en l'àmbit laboral, l'Hospital de l'Esperit Sant ha començat a desplegar un projecte per implantar noves mesures de bioseguretat per tal de reduir l'exposició dels treballadors a agents potencialment infecciosos o considerats de risc biològic.

En una primera etapa s'han implantat agulles de càrrega sense risc biològic i cànules de venopunció. Properament es continuarà amb les agulles d'insulina i, finalment, s'establiran els equips de via subcutani, que serviran per millorar el confort i la seguretat del pacient. Quan acabi aquesta primera fase, s'hauran implantat uns 286.000 nous elements de seguretat. En la segona etapa, que tindrà lloc durant el segon semestre de l'any, es realitzarà un estudi de la resta d'agulles utilitzades pel personal d'Infermeria.

La FHES, per mitjà de la Comissió de Nous Materials, promou l'ús segur, racional, eficient i ecològic del material fungible, sanitari i no sanitari.

Breus

Xerrades a Sant Adrià per celebrar els 10 anys del Programa de difusió d’hàbits saludables

Aprenem a llegir les noves etiquetes dels aliments, Sra. Carme Sánchez, dietista

Els millors consells per evitar les males postures, Sr. Lluís Puig, fisioterapeuta

 

Presentació de l'acte

Il·lm. Sr. Joan Callau, Alcalde de Sant Adrià de Besòs

Dr. Vicenç Perelló, Director Gerent de la FHES

 

Dia i hora: Dimarts, 12 de març de 2019. 18.00 hores

Lloc: Biblioteca de Sant Adrià. Plaça Guillermo Vidaña, s/n. Sant Adrià de Besòs

Obsequi saludable per als assistents

Xerrades a Santa Coloma per celebrar els 10 anys del Programa de difusió d’hàbits saludables

Desmuntant tòpics en nutrició, Dr. Andreu Nubiola, endocrinòleg

Aprenem a llegir les noves etiquetes dels aliments, Sra. Carme Sánchez, dietista

Els millors consells per evitar les males postures, Sr. Lluís Puig, fisioterapeuta

Presenta el Dr. Vicenç Perelló, Director Gerent de la FHES

 

Amb la participació de

Dr. Josep Maria Cortès, President del Patronat de la FHES

Sr. Luis Javier Fuentes, Regidor ponent de Drets Socials de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

 

Dia i hora: Dimarts, 19 de març de 2019. 17.30 hores

Lloc: Museu Torre Balldovina, Plaça Pau Casals, s/n. Santa Coloma de Gramenet

Obsequi saludable per als assistents