No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#91 Març 2019

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

Més d’un centenar de persones celebren el 10è aniversari del Programa de difusió d’hàbits saludables de la FHES

El Programa canvia el seu nom a “FhES Salut”

Deu anys educant en salut la població és la gran fita que aquest mes de març compleix l'Hospital de l'Esperit Sant. El Programa de difusió d'hàbits saludables del centre ha arribat a la seva primera dècada de vida i la celebració ha congregat més d'un centenar de veïns i veïnes de Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet. Els actes organitzats en els dos municipis han servit per commemorar aquesta important efemèride i reforçar el compromís de l'Hospital amb la població i, més concretament, amb la seva salut.

Durant els 10 anys del Programa, s'han organitzat 77 activitats, que han arribat a més de 4.000 persones i que han comptat amb la participació de 125 professionals.

Llegir més

 Seguretat del pacient

Millora el nombre de pacients amb braçalet identificador a l’Hospital

La col·locació del braçalet identificador en tots els pacients és essencial a l'hora d'evitar la identificació inadequada del pacient. Aquesta pràctica, amb gran impacte sobre la seguretat del pacient, a la FHES l'any passat es va realitzar en el 93% dels casos, xifra propera a l'objectiu marcat pel Departament de Salut, que és del 95%. L'any anterior el compliment havia estat del 92%.

El fet que el pacient dugui el braçalet, però, no és suficient per saber que es tracta del pacient correcte, sinó que també cal realitzar-li el procediment d'identificació activa de forma freqüent.

Llegir més

 Seguretat del pacient

Dia Institucional de la Identificació Activa del Pacient

Amb l'objectiu de conscienciar professionals i usuaris de la importància de la Identificació Activa del Pacient (IAP), la FHES va organitzar el 20 de març una jornada dedicada a aquesta pràctica de seguretat del pacient. Repartiment de xapes amb el lema "Com es diu, vostè?", recordatoris presencials als professionals, emissió de vídeos i lliurament de fulls informatius als pacients i, fins i tot, l'edició d'una auca divulgativa, van ser algunes de les activitats que van tenir lloc durant el dia.

Aquesta acció formava part de la campanya "La Seguretat és cosa de tots", organitzada amb l'objectiu d'implicar totes les parts per evitar danys innecessaris en l'atenció sanitària.

Llegir més

 Millores assistencials

L'Hospital, present un any més en la Reunió Nacional de Coordinadors d'Unitats de Mama

L'Hospital de l'Esperit Sant és un dels 120 centres que van estar representats en la 8a Reunió Nacional de Coordinadors d'Unitats de Mama, que va tenir lloc el passat 8 de març a Madrid. Un any més, el coordinador de la Unitat de Patologia Mamària (UPM) de la FHES, el Dr. Joan Ribas, va assistir a la trobada, organitzada per la Sociedad Española de Senología y Patología Mamaria (SESPM).

La UPM de la FHES és una de les 35 unitats de mama de tot l'Estat espanyol acreditades per la SESPM, una distinció que l'Hospital va rebre el juny del 2003.

Llegir més

Breus

Portes Obertes per a futurs residents

Dia i hora: Dimarts, 5 d'abril, de 13 a 14.30 hores

Lloc: Sala d'actes de l'Hospital (Soterrani 1)

Més informació

Xerrada: Conviure amb les intoleràncies alimentàries

Del programa FhES Salut

Ponent: Dr. Miquel Torres, digestòleg

Dia i hora: Dimarts 14 de maig, 17.30 h.

Lloc: Biblioteca Can Peixauet. Santa Coloma de Gramenet