No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#92 Abril 2019

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

L’Hospital de l'Esperit Sant engega enquestes de satisfacció a l’Àrea d’Hospitalització, el Bloc Quirúrgic i Diagnòstic per la Imatge

Els resultats dels qüestionaris permetran implantar accions de millora en els serveis.

Garantir la major qualitat i confort en els seus serveis i prestacions i oferir una assistència humana i respectuosa són dos dels majors compromisos de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant amb els seus usuaris. Per fer-ho possible, és essencial conèixer l'opinió i expectatives d'aquests i dels seus familiars en relació a l'assistència rebuda. En aquesta línia, l'Hospital ha posat en marxa enquestes de satisfacció permanents en els àmbits d'Hospitalització, Diagnòstic per la Imatge i Bloc Quirúrgic.

Llegir més

 Seguretat del pacient

Nou distintiu visual per als pacients ingressats amb disfàgia

L'Hospital començarà a identificar en breu els pacients hospitalitzats que pateixen disfàgia orofaríngea, amb un distintiu al capçal del llit. El motiu és que aquesta patologia de caràcter persistent posa en perill la seguretat del pacient, ja que pot provocar aspiració o infecció pulmonar, o fins i tot la mort. Amb  la finalitat de conscienciar sobre la importància de detectar i tractar correctament aquest trastorn, l'Hospital va organitzar el dia 24 d'abril el Dia Institucional de la Disfàgia, adreçat a pacients i usuaris.

Llegir més

 Confort de l'usuari

Sessions d’acollida a l’Hospital per a les dones gestants

Amb l'objectiu de fer el part a l'Hospital més humà i confortable, l'equip de llevadores ha començat a realitzar de forma mensual sessions d'acollida per a les dones embarassades i els seus acompanyants. Durant la trobada, s'expliquen les fases del procés assistencial del part i es mostren els espais on aquest té lloc per tal d'aportar tranquil·litat a les gestants. Aquesta acció s'emmarca en el projecte de part humanitzat i respectat que promou l'Hospital, que apodera la dona en tot el procés de la maternitat.

Llegir més

 Professionals

L’Hospital promourà hàbits saludables entre els professionals

"Treballem amb salut" és el nom del programa que l'Hospital de l'Esperit Sant ha engegat amb l'objectiu de promoure un estil de vida saludable entre els treballadors i treballadores del centre. Per mitjà d'aquest projecte, s'impulsaran accions en els àmbits de dieta saludable, gestió de les emocions i del son, exercici físic, higiene postural, prevenció de riscos biològics i vacunes, tabaquisme i control periòdic de la salut, que contribuiran a millorar la salut dels treballadors i, per tant, que portaran la FHES a ser una empresa més saludable.

Llegir més

 Professionals

Una professional de la FHES guanya la Cursa de la Sanitat Catalana per 4t any consecutiu

Patricia Fernández, tècnica de laboratori de l'Hospital de l'Esperit Sant, ha estat, per 4t any consecutiu, la primera classificada de la modalitat de 5,5 km de la Cursa Atlètica de la Sanitat Catalana, celebrada divendres 12 d'abril a l'entorn de Can Ruti. La Patricia va arribar a la meta en 24:14 segons, en l'edició de la cursa amb més participació de la FHES dels últims anys, amb 16 professionals inscrits, i que ha comptat amb més de 700 professionals de l'àmbit sanitari i biomèdic català.

Llegir més

Breus

Xerrada: Conviure amb les intoleràncies alimentàries

Del programa FhES Salut

Ponent: Dr. Miquel Torres, digestòleg

Dia i hora: Dimarts 14 de maig, 17.30 h.

Lloc: Biblioteca Can Peixauet. Santa Coloma de Gramenet

Fullet informatiu

La disfàgia a la Jornada de Salut de Sant Adrià

Estand de la FHES sobre la disfàgia (dificultat per empassar), que inclourà photocall i una mostra de les diferents textures dels aliments.

Dia i hora: Dissabte 18 de maig, de les 11 a les 14 hores.

Lloc: Plaça del Mercat de Sant Adrià de Besòs