No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#94 Juny 2019

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

L’Hospital rep un premi de reconeixement de qualitat i rendiment del Consorci de Salut i Social de Catalunya

El guardó distingeix el centre pels seus resultats en l'indicador de complicacions.

L'Hospital de l'Esperit Sant ha estat un dels centres reconeguts en els premis de benchmarking concedits el passat 12 de juny pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Benchmarking Sanitari 3.0. En concret, l'Hospital ha rebut una distinció als millors resultats en l'indicador de complicacions.

Llegir més

 Patronat

Luis Fuentes s'acomiada del Patronat en acabar la legislatura

El Sr. Luis Javier Fuentes, fins fa unes setmanes Regidor ponent de Drets Socials de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i patró de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant, ha finalitzat la seva participació en el Patronat després de més de tres anys com a vocal. Des del febrer de 2016 Fuentes ha estat un dels dos membres d'aquest òrgan designats pel consistori colomenc. 

Llegir més

 Referents

El Dr. Iker Iriberri obté menció cum laude en la primera tesi doctoral d’un resident de l'Hospital

El que va ser resident de COT de la 2a promoció de metges interns residents de la FHES entre els anys 2005 i 2010, el Dr. Iker Iriberri Etxabeguren, va defensar el passat 21 de juny la seva tesi doctoral "Alineación del componente tibial de la prótesis unicompartimental de rodilla en el plano axial: influye en el resultado clínico?". Aquest treball suposa un reconeixement acadèmic de l'activitat traumatològica de l'Esperit Sant, un dels hospitals pioners a l'Estat espanyol ara fa 30 anys en la implantació de pròtesis unicompartimentals de genoll.

Llegir més

 Seguretat

30 donacions de sang i plasma en un matí a l’Hospital

Un total de 30 persones entre usuaris, familiars i professionals, van realitzar una donació de sang o plasma en la campanya de recollida que va tenir lloc a l'Hospital el matí de dimecres 12 de juny. D'aquestes, 1 persona era el primer cop que donava. Unes altres 3 persones es van interessar en la donació, però finalment no van complir els requisits necessaris. D'aquestes donacions se'n podran beneficiar més de 80 pacients.

La FHES va acollir la campanya de donació en el marc del Dia Institucional de les Transfusions Segures, organitzada en el marc del projecte "La Seguretat és cosa de Tots", amb l'objectiu de promoure aquesta pràctica de seguretat dels pacients entre els professionals i minimitzar així possibles esdeveniments adversos, com ara transmissió d'infeccions, reaccions immuno-al·lèrgiques o incompatibilitats entre donant i receptor.

Llegir més

Destaquem

La FHES edita un vídeo sobre recomanacions per a una transfusió segura

L'audiovisual repassa cadascun dels punts de la llista de verificació activa a seguir per tal de realitzar el procediment de forma segura i s'emmarca en la línia de treball de la Comissió de Transfusió de Components Sanguinis encaminada a formar els professionals en aquesta tècnica, de cara a la seva futura capacitació.

Llegir més