No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#97 Octubre 2019

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

La II Jornada Compartim de l'Hospital de l'Esperit Sant reuneix 140 professionals

Durant la sessió es van compartir experiències i es va fomentar el treball en equip per mitjà d'una activitat de team building.

El Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) va acollir divendres 25 d'octubre la II Jornada Compartim de l'Hospital de l'Esperit Sant, en què van participar 140 professionals. La sessió tenia com a objectiu posar en comú coneixements i experiències, i estrènyer vincles entre els companys i companyes. La celebració d'aquesta activitat s'emmarca amb la voluntat de la FHES de potenciar la participació i el sentiment de pertinença dels treballadors, i de millorar la comunicació interna, línies incloses en el Pla Estratègic 2017-2021. La primera edició de la Jornada Compartim va tenir lloc l'octubre de 2016 i va suposar el tret de sortida del Centenari de la institució.

Llegir més

 Responsabilitat social

Els envasos de plàstic desapareixen de la Cafeteria de l'Hospital

Amb l'objectiu de reduir els residus i de ser més sostenibles, la Cafeteria de la FHES deixa d'oferir aquest mes d'octubre envasos plàstics a tots els seus usuaris. Per fer-ho possible, Arcasa, l'empresa que gestiona el servei, ha dut a terme dues accions: introduir ampolles d'aigua reutilitzables i substituir els antics tuppers per endur de plàstic per articles de material compostable o biodegradable, com ara fibra de sucre o blat de moro.

Llegir més

 Patronat

Fernando Hernández i Nico Villena, nous patrons de la FHES

El Sr. Fernando Hernández Baena, Gerent de l'Ajuntament Santa Coloma de Gramenet, i la Sra. Nico Villena Córdoba, Directora de Drets Socials, Gent Gran, Salut i Consum, són des del 17 d'octubre els dos nous patrons de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) designats per l'ajuntament colomenc. S'incorporen al Patronat en substitució del Sr. Carles Mestres, que ha estat patró des de l'octubre de 2011, i el Sr. Luís Fuentes, que ja va causar baixa com a patró al mes de juny.

Llegir més

 Seguretat del pacient

La taxa d'hemocultius contaminats a l'Hospital disminueix fins al 4,2%

L'esforç i implicació realitzats pels professionals han permès reduir la taxa de contaminacions d'hemocultius del segon trimestre d'aquest any fins al 4,2%, quan l'any 2012 era del 7,7%. Tot i aquesta important disminució, la taxa actual se situa encara per sobre de l'estàndard del 3% o inferior, establert per l'American Society of Microbiology.

Amb l'objectiu de prevenir aquestes i altres contaminacions, l'Hospital va celebrar el dia 16 d'octubre el Dia Institucional de la Prevenció d'Infeccions, organitzat en el marc de la campanya "La Seguretat és cosa de tots", que té com a objectiu implicar totes les parts per evitar danys innecessaris en l'atenció sanitària.

Llegir més

 Millores assistencials

L'equip d'ORL de l'Esperit Sant incorpora una audiòloga clínica

El Servei d'Otorinolaringologia (ORL) de l'Hospital de l'Esperit Sant compta des d'aquest mes d'octubre amb una audiòloga clínica, que serà la responsable de realitzar les audiometries tant a les Consultes Externes de l'Hospital com al Centre d'Atenció Especialitzada (CAE) Santa Coloma, ubicat al CAP amb el mateix nom. La incorporació d'aquesta figura a l'equip d'ORL suposa un plus d'especialització en l'exploració de l'audició dels pacients i s'emmarca en l'estratègia d'optimització d'operacions de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant d'aquest 2019.

Llegir més

 Promoció de la salut

Més plats aptes per a vegetarians a la Cafeteria de l'Hospital

Arcasa, l'empresa que gestiona el servei de Cafeteria, inclou ja més opcions verdes en el menú diari tant per a professionals com per a usuaris. Es tracta de receptes tradicionals amb ingredients vegetals, de proximitat i temporada, que aniran identificats amb un distintiu.

Amb accions com aquesta, l'Hospital manté el seu compromís amb les persones, la salut i la vida sana per mitjà d'una alimentació saludable i inclusiva en els seus menjadors. Dintre de la línia estratègica destinada a millorar el confort de l'usuari, l'Hospital va posar en marxa l'octubre del 2018 un nou sistema de restauració que permet oferir menjar a la carta als usuaris d'Hospitalització, que poden escollir entre una gran varietat de plats, en funció de la dieta que necessiten.

Llegir més

Breus

XXIX Jornada de Serveis de Farmàcia dels Hospitals Comarcals

Divendres, 8 de novembre. Sala d'Actes de la FHES.

Programa

Xerrada: Quins drets i deures tinc com a pacient del sistema sanitari?

Dimarts, 26 de novembre, 17.30h. Biblioteca Can Peixauet, Santa Coloma de Gramenet.

Més informació

II Trobada d'Infermeria FHES-BSA: Seguretat i Coneixement

Dimecres 27 de novembre. Sala d'Actes de l'Hospital Municipal de Badalona.

Inscripcions i programa

IX Jornada de Migranya a Catalunya

Divendres, 13 de desembre. Sala d'Actes de la FHES.

Programa