No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#98 Novembre 2019

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

El 80% de pacients de l'Hospital de l'Esperit Sant ha sentit només dolor lleu després d’una intervenció quirúrgica

Les noves tècniques d'anestèsia locoregional i l’acurat seguiment del dolor per part d’Infermeria han afavorit el control d’aquesta desagradable sensació.

L'intens treball realitzat en els últims mesos per controlar el dolor agut postoperatori dels pacients quirúrgics a la FHES ha començat a tenir els seus fruits. En els primers 9 mesos de l'any, el 80% dels pacients intervinguts quirúrgicament ha assegurat sentir únicament dolor lleu, és a dir, un dolor situat per sota de 4 en l'escala EVA, mesura utilitzada per controlar aquesta molesta sensació. Es tracta d'una millora important, ja que representa un 5% més de pacients que han experimentat dolor de baixa intensitat que l'any anterior.

Llegir més

 Aliances estratègiques

La II Trobada d'Infermeria de FHES i BSA sobre seguretat fa ple

Compartir experiències al voltant de la seguretat del pacient era l'objectiu de la II Trobada d'Infermeria de la Fundació Hospital Esperit Sant i Badalona Serveis Assistencials (FHES-BSA), celebrada ahir a la tarda. La sessió, que portava com a títol "Seguretat i Coneixement", va reunir una vuitantena de professionals d'Infermeria a la sala d'actes de l'Hospital Municipal de Badalona per tal de posar en comú casos d'èxit d'ambdues organitzacions.

Llegir més

 Aliances estratègiques

L'aliança FHES-ICO, exemple de bona sinèrgia en una jornada de l'ICO

L'aliança oncològica que des de fa 9 anys mantenen la Fundació Hospital de l'Esperit Sant i l'Institut Català d'Oncologia (ICO) és una mostra de l'eficiència i eficàcia del sistema, que beneficia ambdues parts. Per aquest motiu, l'ICO l'ha inclòs com a exemple de bona sinèrgia territorial en la Jornada de presentació de resultats de l'ICO amb les seves aliances: complint el compromís amb la ciutadania, que va tenir lloc ahir dimecres 13 de novembre a l'ICO Hospitalet i en què va participar el Director Gerent de la FHES, el Dr. Vicenç Perelló.

Llegir més

 Pla de Salut

L'Hospital ja facilita l'accés al portal de La Meva Salut

Els usuaris de l'Hospital ja poden obtenir la seva contrasenya per accedir a la plataforma La Meva Salut al mateix centre, enlloc d'haver-se de desplaçar al seu CAP, com fins ara. La Unitat d'Atenció a l'Usuari (UAU) de la FHES s'encarrega ja de tramitar l'alta a aquesta plataforma del CatSalut que permet a la ciutadania disposar de la seva informació personal de salut i d'altres serveis en línia per fer tràmits i consultes.

Llegir més

 Protecció de dades

Aplicació de la normativa de protecció de dades dels pacients

Amb l'objectiu d'aplicar íntegrament la nova normativa de protecció de dades de tots els usuaris de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant, s'han adequat els fulls d'informació i compromís dels pacients. Per aquest motiu, d'ara endavant, al seu pas per Admissions o Programació, tots els usuaris hauran de signar, una única vegada, un nou document que recull consentiments específics i expressos per a diferents usos.

Llegir més

 Reconeixements

Un treball multidisciplinari de l'Esperit Sant, entre els escollits per optar als premis del Club d'Excel·lència en Gestió

El treball "El reconocimiento del fracaso como clave del éxito: dos experiencias de comisiones asistenciales" ha estat seleccionat per optar a la 3a edició dels Premis de Bones Pràctiques en Gestió, atorgats pel Club de l'Excel·lència en Gestió (EFQM-Espanya). Tot i que l'estudi finalment no ha estat escollit entre els finalistes, aquesta distinció suposa un reconeixement de la cultura de registre i seguiment d'esdeveniments adversos que es duu a terme a l'Hospital de l'Esperit Sant en el marc de la Política de Seguretat del Pacient.

En concret, es tracta de l'estudi de dues situacions associades a desviacions sobre bones pràctiques assistencials: la taxa d'infecció en cirurgia colorectal superior als estàndards del VinCAT i els riscos lligats a la irradiació anual acumulada per excés d'estudis radiològics.

Llegir més

Breus

IX Jornada de Migranya a Catalunya

Divendres, 13 de desembre.

Sala d'Actes de la FHES.

Programa

Racó de la felicitat de Fundació Tallers. Parada d'artesania

Dimarts 17 i dimecres 18 de novembre. De 9.30 a 14.30h.

Vestíbul de l'Hospital

Els beneficis de les vendes van destinats a generar benestar i felicitat a persones amb discapacitat intel·lectual.

Més informació