No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#56 Setembre 2015

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

L’Hospital amplia i millora els espais destinats a la dispensació ambulatòria de medicaments

Garantir el confort dels usuaris d’aquesta àrea era una de les prioritats de l’organització per l’any 2015

Les obres, realitzades durant els mesos d'estiu, han consistit a habilitar una sala d'espera específica per a pacients i dues consultes que permetran als professionals de Farmàcia oferir una atenció de més qualitat i intimitat. Aquestes millores tindran un impacte directe en els pacients inclosos en els programes oncohematològics, infecciosos, de patologies autoimmunes i de nutrició artificial, que són els usuaris habituals del servei de dispensació ambulatòria.

Llegir més

Reordenació de les Consultes Externes

Després de mesos d'intens treball intern, aquest setembre ha començat la reestructuració de l'àrea ambulatòria de la FHES, que uncomportarà canvis en les consultes de l'Hospital i del CAP Major, l'Hospital de Dia i els Gabinets. Es reubicaran consultes i proves amb l'objectiu d'optimitzar l'ús dels espais i s'agruparan de manera lògica per al millor funcionament del centre. Amb aquesta remodelació es busca incrementar el confort de professionals i usuaris i facilitar l'accés d'aquests últims.

Els trasllats s'allargaran durant els mesos d'octubre i novembre i es faran de manera esglaonada. Abans, els dies 29 i 30 de setembre, es realitzarà una prova pilot, per avaluar-ne els resultats.

Aquesta primera fase comportarà únicament canvis d'espai físic i modificacions en les agendes i en el Qmatic. Una segona fase del projecte inclourà l'estudi sobre la possible renumeració de les consultes per fer-la més entenedora per als usuaris, la redefinició dels tipus de consultes i l'adequació dels horaris.

Finalitzen les obres de millora dels quiròfans

A principis de setembre ha entrat en funcionament la part de l'Àrea Quirúrgica que havia estat tancada durant un mes i mig per obres de millora, coincidint amb la baixada d'activitat quirúrgica de l'estiu. Com a continuació dels treballs en aquesta àrea engegats al 2013, s'han revestit les parets dels quiròfans 5,6,7 i 8 per millorar la robustesa de la paret i facilitar-ne la neteja i desinfecció i s'ha aprofitat per fer altres millores pendents, com l'ampliació de cablejat informàtic i de control de climatització, o la revisió de diferents canalitzacions del fals sostre.

 

Llegir més

Facultatius de l’Hospital demostren la necessitat de repetir les determinacions de la pressió arterial per al correcte maneig de l’HTA

Per a un correcte maneig de la hipertensió arterial (HTA) és necessari realitzar més de dues mesures de la pressió arterial i escollir la mitjana de les últimes, ja que aquest resultat s'aproxima molt més al perfil de la pressió arterial de 24 hores que mostra la monitorització ambulatòria, que si se'n fa un únic mesurament o es pren la mitjana dels dos primers. Això demostra l'article "Prevalence of masked uncontrolled hypertension according to the number of office blood pressuremeasurements", publicat recentment a Revista Clínica Española i del qual són coautors els Doctors Javier Sobrino, Maria Jesús Adrián i Blanca Batalla, professionals de la Unitat d'Hipertensió Arterial de l'Hospital. Els tres facultatius són membres del grup ESTHEN pera a l'estudi de l'HTA emmascarada de la Societat Espanyola d'Hipertensió i del Grup de Risc Vascular de la Societat Espanyola  de Medicina Interna, que ha promogut  el treball. L'estudi es va realitzar a 498 pacients hipertensos de 33 hospitals espanyols i ha comptat amb la participació de 35 investigadors.

Destaquem

Canvis en l'accés a l'Àrea de Dispensació Ambulatòria

Des del dia 1 de setembre, per accedir a l'Àrea de Dispensació Ambulatòria (Servei de Farmàcia) és necessari passar abans la targeta sanitària pel gestor de cues (QMATIC), des d'on serà dirigit al Servei.

Queda anul·lat l'accés a aquesta Àrea per l'entrada de l'Av. Cardenal Vidal i Barraquer (des de la rotonda).

Santa Coloma Ciutat Universitària
LOSC