No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#102 Setembre 2020

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

L'Hospital de l'Esperit Sant potencia l'alta precoç postpart

Les mares i els nadons sense risc poden marxar a casa a les 24 hores.

Amb l'objectiu de reduir l'estada hospitalària de les dones i els bebès després d'un part, la Fundació Hospital de l'Esperit Sant ha establert el Programa d'atenció domiciliària neonatal i puerperal, que permet a les dones marxar a casa a les 24 hores del naixement sempre que no hi hagi cap complicació. Aquesta mesura, que es va iniciar durant la pandèmia de la COVID-19 i és voluntària, aporta múltiples beneficis tant a la mare com al nadó, que només passen una nit al centre i reben a casa la visita de la llevadora.

Llegir més

 Docència

La FHES formarà residents de família de l'atenció primària de Barcelona ciutat

L'Hospital acollirà aquest curs metges residents de Medicina Familiar i Comunitària provinents dels Equips d'Atenció Primària autogestionats de Catalunya, els anomenats ACEBA, ubicats principalment a la ciutat de Barcelona. Els MIR tindran l'opció d'escollir la FHES com a centre on instruir-se en les especialitats de Diagnòstic per la Imatge, Cardiologia, Otorinolaringologia, Oftalmologia, Obstetrícia i Urgències.

Ja fa més de 15 anys que l'Esperit Sant ofereix formació sanitària especialitzada a metges de família, concretament als de la Unitat Docent Unitat Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària Metropolitana Nord, de l'Institut Català de la Salut, de la qual és hospital de referència.

Llegir més

 Seguretat del pacient

La seguretat del pacient, una prioritat per a la FHES tot i la pandèmia

La seguretat del pacient és una prioritat en salut. Per això, tot i el fort impacte que la COVID-19 ha tingut sobre l'activitat assistencial dels últims mesos, l'Hospital de l'Esperit Sant ha continuat apostant per crear cultura de seguretat.

L'esforç dels professionals ha permès que, tot i treballar en entorns més estressants de l'habitual, durant el primer semestre de l'any l'organització no hagi registrat un increment notable d'errors que hagin perjudicat la seguretat del pacient. En aquesta fita ha influït també la tasca de conscienciació iniciada l'any passat amb la campanya "La seguretat és cosa de tots", que continua enguany amb nous dies institucionals centrats en els diferents projectes de seguretat del pacient de l'Hospital.

Llegir més

Destaquem

Els nous residents, incorporats ja a l'Hospital

La nova fornada de metges residents ha començat ja la seva formació a l'Hospital de l'Esperit Sant. Es tracta dels 8 futurs especialistes que conformen la 16a promoció de residents de Medicina Interna, de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, i de Medicina Familiar i Comunitària. En funció de l'especialitat, aquests metges tenen per endavant 4 o 5 anys de formació a la FHES.