No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#104 Novembre

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

L’Hospital Esperit Sant potencia les visites virtuals amb els pacients a través del servei de videoConsulta

L’objectiu és aconseguir una atenció sanitària més propera a l’hora de fer el seguiment d’alguns pacients i evitar que aquests es desplacin si no és necessari

En el marc de la digitalització de l'assistència sanitària, la Fundació Hospital de l'Esperit Sant ha posat en marxa el servei de videoConsulta, impulsat pel Serveu Català de la Salut, perquè professionals sanitaris i pacients puguin veure's les cares i fer una visita mèdica sense haver-se de desplaçar a l'Hospital, si no és necessari. D'aquesta manera es vol potenciar una atenció més propera a l'hora de fer el seguiment d'alguns pacients.

Llegir més

Reunió de coordinació entre l’Hospital i els Mossos d’Esquadra de Santa Coloma

Aquest matí ha tingut lloc una reunió de coordinació entre l'Hospital i els Mossos d'Esquadra de Santa Coloma. Per part de la Comissaria de Mossos de Santa Coloma de Gramenet han participat l'Inspector Ricard Fernández, cap de la Comissaria de Mossos de Santa Coloma de Gramenet i el Sots inspector Lluís Serra. Per part de l'Hospital han assistit el Dr. Vicenç Perelló, Director Gerent; el Sr. Daniel Navó, Gerent d'Infraestructures; la Sra. Ma Àngels Fernández, Directora d'Infermeria i Operacions; la Dra. Mª Jesús Adrian, cap d'Urgències i la Sra. Sònia Bellavista, cap de la Unitat d'Atenció a l'Usuari i Treball Social.

Llegir més

Durant el darrer any l’Hospital ha atès 59 casos per violència de gènere

Des del 25 de novembre del 2019 fins avui des del servei d'Urgències de l'Hospital s'han atès un total de 59 casos per violència de gènere. Aquesta xifra és lleugerament superior a la de l'any anterior en què es van atendre 52 casos. El 95% dels casos són dones i les edats de les persones ateses van des dels 13 anys als 67 anys.

Llegir més

Campanya solidària de recollida de joguines entre els professionals de l’Hospital

L'Hospital se suma aquest Nadal a la campanya solidària impulsada per la Creu Roja Barcelonès Nord que està destinada a cobrir part de les necessitats de les famílies amb menys recursos de les poblacions de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs.

La campanya "Els seus drets en joc" del projecte La Joguina té la finalitat de poder garantir joguines noves, no sexistes, no bèl·liques i cooperatives als infants que es troben en una situació de vulnerabilitat. Enguany, degut a les mesures preventives que s'han de seguir per fer front a la Covid-19, es demana que les joguines siguin totalment noves.

Llegir més

L’Hospital se suma al Dia de l’ús segur del medicament

Els errors de medicació poden causar danys innecessaris i evitables als pacients. S'estima que almenys un 36,3% dels esdeveniments adversos relacionats amb la medicació es podrien evitar. 

L'ús segur dels medicaments comprèn, entre d'altres, la detecció i prevenció dels errors de medicació i de les reaccions adverses a medicaments, els quals són freqüents, condueixen a un increment de la morbimortalitat i a un increment dels costos econòmics associats.

Llegir més

Breus

Campanya interna per fer un ús segur i responsable de les TIC

La Fundació Hospital Esperit Sant (FHES) ha posat un marxa una campanya de sensibilització interna entre els professionals del centre amb l'objectiu de conscienciar-los sobre la importància de fer un ús responsable de les TIC.

La FHES participa a la XVIII Trobada de la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum

Els professionals del Grup de Treball Hospitals Sense Fum han participat en la VIII Trobada de la Xarxa Catalana d'Hospitals Sense Fum. Durant la sessió s'ha fet un balanç sobre com s'ha abordat el tabaquisme en temps de pandèmia des de les diferents institucions i organitzacions sanitàries.