No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#57 Octubre 2015

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

La FHES arribarà aquest any a xifres d'activitat mai abans assolides

Se superaran les 11.400 intervencions i se situarà la llista d’espera quirúrgica dintre dels marges òptims

L'activitat planificada a l'Hospital de l'Esperit Sant per al darrer trimestre d'aquest any indica que el centre arribarà a xifres d'activitat assistencial mai assolides anteriorment, fet que li permetrà reduir el temps d'espera dels usuaris. Aquesta fita és possible gràcies a l'augment de l'activitat descentralitzada al CAP Santa Coloma, a la consolidació de l'Hospital de Dia i a l'increment sostingut de l'activitat quirúrgica, especialment en les especialitats d'oftalmologia, cirurgia, traumatologia i dermatologia.

Llegir més

 Infraestructures

Finalitza l'enderroc de part de l'Antic Hospital

Les obres per demolir el Pavelló A de l'Antic Hospital, en desús des del 2007, han finalitzat aquest mes d'octubre. L'enderroc s'ha fet respectant la part de la façana principal que està catalogada com a patrimoni de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet, i que resta en peu. La runa de l'edifici ha servit per reomplir el terreny, que quedarà cobert per una zona enjardinada. Els treballs també han inclòs l'adequació del pàrquing dels treballadors, que es reobre al trànsit de vehicles aquest mes de novembre.

Les obres formen part del pla per rehabilitar el terreny on estan ubicats els edificis i dotar-lo de nous usos socials. En els propers mesos la FHES cedirà a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet el Pavelló B, en peu i també catalogat per Patrimoni, per tal d'ubicar-hi equipaments municipals.

 Educació en salut

Xerrades sobre el dolor crònic i les cures del cuidador

Les últimes setmanes han tingut lloc dues sessions del Programa de difusió d'hàbits saludables. La primera d'elles, "Dolor crònic. Com l'afrontem?" es va celebrar el dia 19 d'octubre a Sant Adrià i va anar a càrrec dels anestesistes Pere Ortells i Carlota Garcia. Hi van assistir una quarantena de veïns i veïnes, que van rebre consells per aprendre a controlar aquest tipus de dolor i millorar, així, la seva qualitat de vida.

D'altra banda, unes 30 persones van assistir a la segona xerrada, a Santa Coloma, que portava com a títol "Cuidem el cuidador". Ferran Nonell, coordinador de la Unitat Funcional Sociosanitària (UFISS), va donar eines per ajudar als cuidadors de persones amb dependència a evitar o minimitzar els efectes que aquesta tasca sovint comporta sobre la seva salut.

 Millores assistencials

Reordenació de les Consultes Externes

En les properes setmanes, la FHES iniciarà la reestructuració de l'àrea ambulatòria, que comportarà canvis en les consultes de l'Hospital i del CAP Major, l'Hospital de Dia i els Gabinets. Es reubicaran consultes i proves amb l'objectiu d'optimitzar l'ús dels espais i s'agruparan de manera lògica per al millor funcionament del centre. Amb aquesta remodelació es busca incrementar el confort de professionals i usuaris i facilitar l'accés d'aquests últims.

 

Aquesta primera fase del projecte comportarà únicament canvis d'espai físic i modificacions en les agendes. Una segona fase  inclourà l'estudi sobre la possible renumeració de les consultes per fer-la més entenedora per als usuaris, la redefinició dels tipus de consultes i l'adequació dels horaris.

Breus

Xerrada: Males postures. Com les puc evitar?

Del Programa de difusió d'hàbits saludables de la FHES

Ponent: Miquel Barbany, fisioterapeuta.

Dia i hora: Dimarts, 24 de novembre, a les 17.30 hores

Lloc: Museu Torre Balldovina de Santa Coloma (Plaça Pau Casals, s/n.)

Fulletó informatiu

Entrevista

Maribel Moyano, treballadora social, i Pepi Marrón, diplomada d’infermeria, són les agents d’Igualtat de la FHES

“En situacions de conflicte laboral, és molt important aprendre a deixar clar on són els límits”

Llegir més

Destaquem

El Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte arrenca a Santa Coloma i Badalona

El Programa va adreçat a tots els homes i dones de 50 a 69 anys d’edat i ofereix la possibilitat de realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, una prova molt senzilla per detectar un càncer o una lesió precancer

Llegir més