No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#107 Febrer 2021

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

Una nova aplicació de l’Hospital Esperit Sant permet informar els familiars del seguiment dels pacients a l’Àrea d’Urgències

Per mitjà d’una pantalla a la sala d’espera o des del web de l’Hospital es podrà conèixer en temps real en quina situació es troba el pacient

Una de les mesures excepcionals de la COVID-19 adoptades pels centres sanitaris és la restricció de l'accés a l'interior del Servei d'Urgències per part dels acompanyants dels pacients. Amb aquesta aplicació es pretén oferir una atenció més propera i transparent, millorant la comunicació amb els usuaris del centre. La nova eina de seguiment complementa, i en cap cas substitueix, la informació que els professionals sanitaris van oferint als acompanyants sobre l'estat de salut i l'evolució del pacient.

Llegir més

 Responsabilitat social

L’Hospital dona part de l’excedent de fàrmacs no usats pel tractament de la Covid-19

Des del Servei de Farmàcia de l'Hospital s'ha donat part de l'excedent de fàrmacs no usats pel tractament de la Covid-19.Es tracta d'antiretrovirals per tractar la malària indicats en els inicis de la pandèmia i que després van ser substituïts per altres tractaments i fàrmacs més eficaços per combatre la COVID-19.

Llegir més

 Promoció de la salut

La FHES potencia el programa de deshabituació al tabac entre els pacients fumadors hospitalitzats

L'ingrés hospitalari és una excel·lent oportunitat per promoure la cessació tabàquica en els pacients fumadors. Des del Grup de Treball Hospital Sense Fum s'ha impulsat l'actualització del protocol de deshabituació al tabac per al pacient fumador hospitalitzat. La Unitat Especialitzada en Tabaquisme ofereix tractament farmacològic, suport psicològic i seguiment per part d'una infermera especialitzada un cop es dona l'alta del pacient.

Llegir més

 Seguretat del pacient

Els professionals d’Infermeria de la FHES valoren el risc de patir úlceres per pressió en un 100% dels pacients ingressats

Per prevenir aquestes ferides cal valorar el risc de cada pacient i elaborar un pla de cures individualitzat per disminuir els factors de risc. La Fundació Hospital de l'Esperit Sant disposa d'un protocol de prevenció i tractament de les úlceres per pressió que inclou la valoració d'aquest risc per mitjà de l'escala EMINA, que es registra en el 100% dels pacients que ingressen a l'Hospital ja que, previsiblement, hauran de passar moltes hores allitats.

Llegir més

 Professionals

El Servei de Medicina Interna reprèn les sessions clíniques en format online

Després d'11 mesos, el Servei de Medicina Interna de la FHES ha tornat a posar en marxa un nou cicle de sessions clíniques. De moment seran en format online per facilitar la participació de tots els professionals i per poder seguir amb les mesures de prevenció establertes.

Llegir més

 Coronavirus

L'Hospital Esperit Sant administra la segona dosi de la vacuna contra la COVID-19 als seus professionals

La Fundació Hospital de l'Esperit Sant ha començat ha posar la segona dosi contra la vacuna COVID-19 aquest matí. Cal destacar que el grau d'immunitat s'aconsegueix set dies després d'haver rebut la segona dosi.

Llegir més