No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#58 Novembre 2015

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

Nova sala d’espera per als pacients donats d’alta a hospitalització

Amb l'objectiu de facilitar el drenatge dels pacients de les unitats d'Hospitalització, la FHES ha posat en marxa una Sala Postalta, on es traslladaran els pacients donats d'alta que tinguin l'autonomia suficient, a l'espera que siguin recollits per part del transport sanitari o dels seus familiars.

Llegir més

 Educació en salut

Educació postural per als colomencs

"Males postures. Com les puc evitar?" ha estat l'última xerrada de l'any del Programa de difusió d'hàbits saludables a Santa Coloma. El passat dia 24 Miquel Barbany, fisioterapeuta, va explicar a la quarantena d'assistents a la sessió quines són les principals causes de les lesions i va donar normes per a la bona mecànica corporal en cervicals, espatlla, dorsals, lumbars i extremitat inferior.

 Educació en salut

Prevenció del tabaquisme en la Setmana de la Ciència

L'Hospital va acollir el dia 11 la sessió "Ciutat sense fum, ciutat de llum", la primera d'un cicle de conferències sobre prevenció del tabaquisme en el jovent, organitzada per l'Ajuntament de Santa Coloma en el marc de la Setmana de la Ciència a la ciutat. Antoni Baena, psicòleg de la Unitat de Control de Tabac de l'Institut Català d'Oncologia, va ser l'encarregat de la xerrada.

 Pla de Salut

Treball social participa en la Jornada del Pla de Salut 2015 amb un pòster sobre el contínuum assistencial

La 5a Jornada del Pla de Salut de Catalunya, que va tenir lloc el passat divendres 27 a Sitges sota el lema Fem balanç per seguir avançant, va comptar amb un pòster sobre la continuïtat assistencial en el territori que té entre els seus autors la Unitat de Treball Social de la FHES. El treball porta com a nom "Continuum assistencial i treball en xarxa: de salut a serveis socials" i ha estat elaborat en col·laboració amb l'Atenció Primària de Santa Coloma de Gramenet, l'Ajuntament de la ciutat, l'Institut Català d'Oncologia i l'Hospital Germans Trias i Pujol.

Breus

L'Hospital col·labora amb la Marató de TV3

En una edició dedicada a la diabetis i l'obesitat, la FHES oferirà consells de nutrició des de l'estand "On s'amaguen els hidrats?", a càrrec de Carme Sànchez, dietista. 

13 de desembre, d'11 a 14 hores, a la Plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet.

Programa

Parada d’artesania de Fundació Tallers

Del 14 al 16 de desembre, de 9.30 a 14.30 hores, al vestíbul principal.

Venda de productes artesanals realitzats per persones amb discapacitat intel·lectual.

Entrevista

Jordi Bugés, metge especialista en Pneumologia i professor associat mèdic de la Universitat de Barcelona

“El millor de la docència és poder transmetre allò que no surt als llibres ni als plans de formació”

Llegir més

Destaquem

Jordi Bugés rep el Premi a l’Excel·lència Professional en Docència del Col·legi de Metges

Porta gairebé 30 anys exercint de facultatiu a l'organització

Jordi Bugés, pneumòleg de la FHES, ha estat guardonat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) amb un dels Premis a l'Excel·lència Professional 2015 en la categoria de Docència. Enguany és la 12a edició d'aquests guardons, que es lliuren anualment a metges i metgesses que han destacat per l'excel·lència i qualitat en la seva activitat professional. La distinció subratlla aquests valors en els àmbits de l'assistència, la recerca biomèdica, l'educació mèdica, la cooperació i la gestió, així com en el equips assistencials.

Bugés és metge especialista en Pneumologia i treballa a la FHES des del 1986. És professor associat mèdic de la Universitat de Barcelona i col·labora de forma activa tant en la docència dels alumnes del Grau de Medicina, com en la Formació Sanitària Especialitzada. És un professional molt reconegut i una persona molt ben valorada per alumnes i metges residents, per la seva capacitat docent, paciència i generosa dedicació.

Llegiu l'entrevista d'aquest número a Jordi Bugés