No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#60 Febrer 2016

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

L’Hospital reforça el seu compromís amb els usuaris i la ciutadania per mitjà del seu Codi Ètic

S'ha actualitzat el document, incidint en aspectes de seguretat del pacient i de responsabilitat social

L'Hospital ja disposa de la nova versió del Codi Ètic, que ha estat revisada i actualitzada pel Comitè d'Ètica Assistencial i que busca promoure un comportament ètic i responsable de la institució i dels treballadors en el desenvolupament de la seva activitat. S'hi han incorporat nous aspectes de seguretat del pacient i de responsabilitat social, i en el procés s'han tingut en compte les aportacions realitzades pels professionals.

Llegir més

 Serveis de suport

L’arxiu de l’Hospital es digitalitza

El Servei d'Arxiu Clínic deixarà de servir aquest mes la història clínica dels pacients en paper per centrar-se de ple en el format electrònic d'aquest expedient. L'objectiu és centralitzar tots els documents en un mateix repositori i disposar, a curt termini, d'una única història clínica per pacient.

Llegir més

 Patronat

Luis Javier Fuentes, nou patró de la FHES

El Regidor ponent de Drets Socials de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, el Sr. Luis Javier Fuentes, és des d'ahir membre del Patronat de la FHES.

Llegir més

 Millores assistencials

Finalitza la 1a fase de remodelació de les consultes externes

Durant els mesos de gener i febrer, l'Hospital ha dut a terme una reorganització de l'àrea de consultes externes per tal d'optimitzar  l'ús dels espais i agrupar-los de manera lògica per al millor funcionament del centre. Al llarg de 4 setmanes s'han fet més d'un centenar de trasllats, evitant al màxim possible l'impacte sobre els pacients i els professionals.

La segona fase del projecte, que ja s'està treballant, consistirà a redefinir les agendes per tal adaptar-les als requeriments del CatSalut, i a millorar la numeració dels consultoris i sales d'espera, amb l'objectiu de facilitar la localització dels professionals que hi treballen i millorar la circulació dels pacients.

 Educació en salut

Consells als colomencs per evitar malalties cardiovasculars

La hipertensió arterial, la diabetis mellitus, el tabaquisme o l'obesitat són alguns dels factors de risc que cal tenir sota control per mantenir un cor saludable. Així ho va explicar la Dra. M Teresa Poblet, cardiòloga de l'Hospital, en la xerrada "Cuidem el nostre cor", que va tenir lloc el dia 23 de febrer a la Torre Balldovina de Santa Coloma.

Les malalties cardiovasculars són la principal causa de mortalitat i discapacitat en la societat actual. Seguir una dieta adequada, fer exercici moderat, deixar de fumar i medicar-se quan sigui necessari són alguns dels consells que es van endur els assistents a la sessió.  

Breus

Xerrada: Càncer de còlon i recte. El podem prevenir!

Del Programa de difusió d'hàbits saludables

Ponent: Dra. Inés de Lemos, digestòloga

Dia i hora: Dimarts, 5 d'abril, a les 17.30 hores

Lloc: Biblioteca Can Peixauet de Santa Coloma (Av. de la Generalitat, 98)

Entrevista

Víctor Armenta, cap de Documentació i Arxiu

“Amb la història clínica electrònica, la codificació tindrà més pes que mai”

Llegir més

Destaquem

7 anys promovent un estil de vida saludable entre la població

La promoció de la salut és des fa anys una de les màximes prioritats de l'Hospital. Bona prova d'això en són els 7 anys que compleix aquesta primavera el Programa de difusió d'hàbits saludables, per mitjà del qual la FHES ofereix a la ciutadania de Santa Coloma de Gramenet i de Sant Adrià de Besòs informació sobre salut i consells sobre prevenció de les malalties, de la mà dels professionals del centre.

Durant aquest 7 anys s'han organitzat 54 activitats, entre xerrades, tallers i fires, que han comptat amb la col·laboració de 88 professionals de l'Hospital i en les quals hi ha estat present la Direcció. Només l'any passat, unes 500 persones es van beneficiar de les diferents activitats.   

Podeu consultar aquí la programació de xerrades per aquest 2016.