No veieu bé l’Info FHES? Cliqueu aquí

Info FHES

Butlletí digital de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

#93 Maig 2019

Fundació Hospital de l'Esperit Sant

Actualitat

Els usuaris valoren amb un notable l'atenció hospitalària de l'Esperit Sant

Els aspectes millor valorats són les explicacions que els van donar a l'alta i les relatives al funcionament de l'Hospital, el tracte personal dels metges i infermeres, i la informació sobre les proves.

Els usuaris ingressats a la Fundació Hospital de l'Esperit Sant puntuen amb un 8,61 el grau de satisfacció durant la seva estada al centre, segons recull el Pla d'enquestes de satisfacció PLAENSA del CatSalut. Aquesta xifra situa l'Hospital en la franja alta dels 20 centres hospitalaris de la conurbació metropolitana de Barcelona, que tenen un 8,4 de mitjana i es troben entre un rang entre 8,06 i 8,68.

Llegir més

 Docència

Emotiu acte de benvinguda dels nous residents

Els comiats i agraïments van marcar l'acte de benvinguda dels nous metges residents, celebrat el passat dijous dia 30 a la Sala d'Actes de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant. Mentre que la nova fornada de metges arrencava la seva formació a l'Hospital, els gestors de l'àrea de Docència oficiaven el seu darrer acte com a responsables d'aquesta àrea. 

El Dr. Miquel Torres, Cap d'Estudis i President de la Comissió Docència MIR, passava simbòlicament el relleu al Dr. Javier Sobrino, que des d'aquest mes és el cap de la nova Àrea de Coneixement de la FHES, en la qual s'integren Docència i Recerca. El comiat es va fer extensiu també al Dr. José Aragón, Cap de Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i membre de la dita Comissió, que va viure el darrer acte acadèmic abans de la seva imminent jubilació.

Galeria d'imatges

Llegir més

 Educació en salut

La FHES dona a conèixer la disfàgia en la Jornada de Salut de Sant Adrià

L'Hospital va participar per mitjà del Grup de Treball Disfàgia en la XIX Jornada de Salut de Sant Adrià, organitzada el 18 de maig per l'Ajuntament del municipi. En aquesta ocasió, l'Hospital optar per promoure la disfàgia, un transtorn desconegut per la majoria de la població, però amb un gran impacte en la vida de les persones que la pateixen.

Diversos membres del grup van informar a la població sobre els símptomes i les conseqüències d'aquest trastorn de la deglució. Es van realitzar tests per determinar el grau de disfàgia de les persones que s'apropaven a l'estand i es va mostrar la utilitat dels espessidors de líquids per tal de garantir la seguretat a l'hora d'empassar.

Galeria d'imatges

Llegir més

 Seguretat del pacient

El rentat de mans a l’Hospital augmenta un 26% en dos anys

L'acompliment de la higiene de mans entre els professionals assistencials de l'Hospital de l'Esperit Sant se situa actualment en el 84%, una xifra un 26% superior a la del 2017, quan era tan sols del 58%. Aquesta important millora és el resultat de l'intens treball realitzat en els últims anys a l'organització per conscienciar sobre la importància de dur a terme els 5 moments del rentat de mans a l'hora de prevenir infeccions.

Per millorar encara més aquestes dades, l'Hospital va organitzar dilluns 6 de maig el Dia Institucional de la Higiene de Mans, coincidint amb el dia mundial d'aquesta pràctica. La Jornada s'emmarcava en la campanya de la FHES "La Seguretat és cosa de tots", que té com a objectiu implicar totes les parts per evitar danys innecessaris en l'atenció sanitària.

Galeria d'imatges

Llegir més

 Seguretat del pacient

“I tu... quina mà tries per salvar vides?” guanya el concurs de fotografia del rentat de mans

"I tu... quina mà tries per salvar vides?", la imatge presentada per Cristina Prats, infermera d'Urgències, ha guanyat el concurs de fotografia organitzat a l'Hospital en motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans. És el segon cop que la infermera s'enduu el primer premi del certamen, consistent en un lot de productes d'higiene de les mans valorat en 50€.

En total s'han presentat 15 fotografies, en les quals han participat professionals de diferents àrees de l'Hospital. Es tracta de la tercera edició del Concurs "Salveu vides: netegeu-vos les mans", que enguany s'inclou en el programa "La Seguretat és cosa de tots", organitzat per l'Hospital de l'Esperit Sant amb l'objectiu d'implicar totes les parts per evitar danys innecessaris en l'atenció sanitària i fomentar la seguretat del pacient.

Fotografies presentades al concurs

Llegir més

Breus

Campanya de recollida de sang

Dimecres, 12 de juny, de 10 a 15h. Sala d'Actes de l'Hospital.

Destaquem

L’Hospital edita un vídeo perquè els pacients ingressin millor preparats i amb més seguretat

Llegir més