El rentat de mans a l’Hospital augmenta un 26% en dos anys

La FHES ha celebrat el Dia Mundial de la Higiene de Mans amb activitats per professionals i usuaris.

L'acompliment de la higiene de mans entre els professionals assistencials de l'Hospital de l'Esperit Sant se situa actualment en el 84%, una xifra un 26% superior a la del 2017, quan era tan sols del 58%. Aquesta important millora és el resultat de l'intens treball realitzat en els últims anys a l'organització per conscienciar sobre la importància de dur a terme els 5 moments del rentat de mans a l'hora de prevenir infeccions.

Aquestes bones xifres, però, no es donen per igual en tots els col·lectius. Mentre que la higiene de mans entre els professionals i tècnics d'Infermeria durant l'últim any ha assolit el 83% de mitjana, en el col·lectiu mèdic aquesta només ha arribat al 44%, molt per sota de l'estàndard del 60% que marca el CatSalut.    

Per millorar aquestes dades, l'Hospital va organitzar dilluns 6 de maig el Dia Institucional de la Higiene de Mans, coincidint amb el dia mundial d'aquesta pràctica. La Jornada s'emmarcava en la campanya de la FHES "La Seguretat és cosa de tots", que té com a objectiu implicar totes les parts per evitar danys innecessaris en l'atenció sanitària.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Enllaços relacionats

El rentat de mans entre els professionals d'infermeria arriba al 83%.
Els referents de la higiene de mans al centre treballen per conscienciar els professionals assistencials sobre la importància de la pràctica del rentat de mans.