L’Hospital ofereix eines per evitar problemes a l’hora d’empassar els aliments

Ho farà durant una xerrada que tindrà lloc dimarts 3 d’octubre a la Biblioteca Can Peixauet de Santa Coloma de Gramenet

Existeixen múltiples factors que poden dificultar l'acte d'empassar els aliments, des d'una mala postura a l'hora de menjar, a l'estrès, l'ansietat o un trastorn neurològic, entre molts d'altres. Això ve motivat pel fet que gran part de l'acte de deglució és involuntari i no es pot controlar. Tanmateix, hi ha certs hàbits que, si s'adopten, poden millorar el procés i ajudar a empassar d'una forma més senzilla i segura.

D'aquestes pautes per facilitar la deglució en parlarà Sílvia Olivares, infermera de la Fundació Hospital Esperit Sant (FHES) en la xerrada "Tinc problemes per empassar. Què hi puc fer?" prevista per al dimarts 3 d'octubre a les 17.30 hores a la Biblioteca Can Peixauet de Santa Coloma de Gramenet. L'activitat forma part de Programa de difusió d'hàbits saludables de l'Hospital.  

Presentaran l'acte el Dr. Vicenç Perelló, Director Gerent de la FHES, i el Sr. Luis Javier Fuentes, Regidor ponent de Drets Socials de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

8 anys del Programa de difusió d'hàbits saludables
La FHES va iniciar el Programa de difusió d'hàbits saludables el març de 2009 amb l'objectiu d'oferir informació i consells preventius de salut a la ciutadania de Santa Coloma de Gramenet i la resta de poblacions de la zona. Durant aquests 8 anys, l'Hospital ha organitzat unes 50 activitats, la majoria xerrades, on han participat una vuitantena de professionals de l'Hospital.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter