L’Hospital Germans Trias centralitzarà les urgències psiquiàtriques del Barcelonès Nord i el Baix Maresme

La nova Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària es posa en marxa avui dilluns 12 de febrer i compta amb un espai d’atenció d’urgències psiquiàtriques i una nova àrea d’hospitalització psiquiàtrica

L'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol compta des d'avui amb unes noves urgències psiquiàtriques i una nova unitat d'hospitalització per a adults que requereixen atenció en salut mental i addiccions, creada per l'Hospital i el Centre Dr. Emili Mira (CAEM). Es tracta de la Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d'Adults al Barcelonès Nord i el Baix Maresme, que donarà cobertura a un total de 322.488 persones. La creació d'aquesta nova unitat implica el trasllat de les urgències psiquiàtriques del CAEM a l'Hospital Germans Trias. L'hospitalització psiquiàtrica dels pacients d'aquest territori en fase aguda de la malaltia serà compartida pels dos centres, que disposaran del 14 llits.

La Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d'Adults permetrà oferir una atenció hospitalària integral als pacients que presenten una possible patologia psiquiàtrica aguda. Alhora, també es disminueix l'estigma associat als problemes de salut mental ja que s'atendrà aquests pacients en un centre hospitalari en les mateixes condicions que la resta de problemes de salut. Aquest servei permetrà disminuir els reingressos hospitalaris i millorar la qualitat de l'atenció rebuda.

La salut mental i les addicions, prioritat del Departament
La salut mental i les addicions són una prioritat per al Departament de Salut, i així es recull a les Estratègies de salut mental i addiccions 2016-2020. A través d'aquesta estratègia el Departament garanteix l'equitat territorial en l'atenció a les urgències i l'hospitalització, i desenvolupa un model d'atenció comunitària en salut mental treballant amb els centres de salut mental del territori de referència per garantir la continuïtat assistencial.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

La Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària compta amb 14 llits.