L’Hospital treballa sense descans per millorar l’atenció als usuaris i a la ciutadania

La FHES avança en diferents projectes inclosos en el seu Pla Estratègic 2017-2021, que tenen l’usuari com a eix central

Atenció adequada o oferir al pacient exactament allò que necessita

Demanar als pacients més proves radiològiques de les necessàries o administrar-li tractaments que no li comportaran beneficis significatius són algunes de les pràctiques que l'Hospital vol eradicar per tal d'oferir al pacient una atenció adequada a les seves necessitats. D'aquesta manera, el centre vol millorar la qualitat de la seva atenció, evitant als pacients pràctiques sanitàries que no els aporten valor.

Dintre d'aquesta línia estratègica de l'atenció adequada, els facultatius de Medicina Interna van assistir fa uns dies a la sessió "Reduir la pràctica clínica innecessària. Projecte Essencial", impartida per expertes en aquest àmbit de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AquAs). L'objectiu de la conferència era compartir amb els professionals la necessitat d'identificar les pràctiques clíniques d'escàs valor en l'àmbit hospitalari, i elaborar després recomanacions i estratègies per evitar-les.

Aquest projecte, que té un pes destacat tant en el Pla Estratègic de la FHES com el Pla de Salut de Catalunya, requereix la implicació de tots els professionals de l'organització.

Renovació de les tecnologies de la informació

L'Àrea de Consultes Externes compta, des de fa unes setmanes, amb un nou  programa informàtic que connecta l'historial mèdic dels pacients de l'Esperit Sant amb la resta de centres sanitaris de tot Catalunya. D'aquesta manera, els professionals dels CAP i dels hospitals catalans ja poden accedir de forma immediata i segura a la informació clínica dels usuaris de la FHES, que per la seva banda veuran com s'agilitza el seu pas entre els diferents centres.

Paral·lelament i també dintre de l'àmbit de les noves tecnologies, des de principis d'any els usuaris de l'Hospital poden visualitzar les visites, ingressos i intervencions que tenen programades al centre en el seu espai digital "La Meva Salut". "La Meva Salut" és una plataforma del CatSalut que permet a la ciutadania disposar de la seva informació personal de salut i d'altres serveis en línia per fer tràmits i consultes.

Compromís amb la comunitat

Educar la població en salut és, des de fa anys, una de les apostes a llarg termini de l'Hospital i, com a tal, hi inverteix temps i recursos amb xerrades i activitats diverses, que imparteixen els mateixos professionals. Formant en salut i, especialment, en prevenció de malalties, la FHES fomenta la corresponsabilitat i el bon ús del sistema per part dels ciutadans.

La FHES va iniciar el Programa de difusió d'hàbits saludables el març de 2009 i durant aquests 9 anys, l'Hospital ha organitzat unes 50 activitats, la majoria xerrades, on han participat més d'una vuitantena de professionals del centre.

Consolidació dels valors que guien l'organització

L'arribada de l'Hospital a una edat tan significativa con els 100 anys ha estat una oportunitat única per consolidar la cultura corporativa i refermar els valors de l'organització. La celebració del Centenari ha durat tot un any, que ha estat ple d'actes i que ha permès potenciar la cohesió i els lligams amb el territori i retre homenatge als treballadors, a l'hora que ha contribuït a projectar la imatge de l'Esperit Sant com a pol generador i transmissor de coneixement.

Memòria del Centenari

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

El centre fomenta la participació dels professionals sanitaris en la identificació de pràctiques de poc valor per al pacient
Les xerrades d’educació sanitària apleguen desenes de colomencs interessats en la prevenció de malalties