La FHES se suma al Dia Mundial de la Higiene de Mans amb activitats per a treballadors i usuaris

La taxa de compliment del rentat de mans a l’Hospital és actualment del 76%, un 10% superior a la de la mitjana dels centres hospitalaris catalans

Com cada any, en motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans, que té lloc el dia 5 de maig, la Fundació Hospital de l'Esperit Sant ha organitzat diferents activitats adreçades tant als professionals com als usuaris del centre, amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància que té el rentat de mans en la prevenció d'infeccions relacionades amb l'assistència sanitària.

Per commemorar aquesta jornada, que l'Organització Mundial de la Salut impulsa des de fa 9 anys, l'Hospital repartirà demà divendres dia 4 de maig xapes commemoratives a tots els treballadors per animar-los a complir amb aquesta mesura. En l'Àrea d'Hospitalització, el personal d'infermeria lliurarà fulletons informatius als pacients ingressats i es promourà l'ús dels dispensadors de base alcohòlica en les zones de medicació per mitjà de nova cartelleria. En la resta de zones de l'Hospital la campanya es reforçarà amb cartells i missatges en les pantalles informatives.

La higiene de mans salva vides

La taxa de compliment actual del rentat de mans a l'Hospital de l'Esperit Sant ha millorat un 10% en l'últim any i actualment se situa en el 76%. El compliment d'aquesta eficaç pràctica en els centres catalans es troba en el 66% de mitjana.

La higiene de les mans és un indicador de qualitat de sistemes de salut segurs i la seva pràctica ha salvat milions de vides. Per aquest motiu, dintre del projecte de seguretat del pacient que lidera el Departament de Salut, la FHES treballa per ser un entorn més segur, que faciliti i promogui un correcte rentat de mans, tant entre els professionals com entre els usuaris i els seus familiars.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

​La nova campanya per incentivar el rentat de mans a l'Hospital apel·la als diferents col·lectius de professionals