L’Hospital duplica l’activitat en cirurgia plàstica en el primer any de la unitat conjunta amb l’Hospital Germans Trias

Per primer cop s’han realitzat a la FHES intervencions de cirurgia de reconstrucció mamària immediata i de cirurgia onco-plàstica en pacients amb càncer de mama

El treball conjunt que porten a cap des de fa un any els cirurgians de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) i els cirurgians plàstics de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol ha permès gairebé duplicar les visites i les intervencions quirúrgiques en cirurgia plàstica al centre colomenc. Aquesta coordinació ha evitat derivacions innecessàries de pacients de Santa Coloma a l'hospital badaloní, fet que ha contribuït a millorar l'eficiència i la gestió de les llistes d'espera.

En els primers 12 mesos de la Unitat Funcional de Cirurgia Plàstica de Santa Coloma, les consultes externes d'aquesta especialitat a l'Esperit Sant han rebut uns 200 pacients més que l'any anterior, xifra que suposa un increment del 90%. L'activitat quirúrgica, per la seva banda, ha crescut un 80%, amb una important pujada de les cirurgies ambulatòries, que són aquelles que no requereixen l'ingrés del pacient.

A quiròfan, la majoria de les intervencions han estat relacionades amb patologia mamària i, en menys mesura, amb patologies de la pell. La participació conjunta entre els professionals dels dos hospitals ha permès realitzar per primer cop al centre de Santa Coloma, tècniques onco-plàstiques i reconstruccions mamàries immediates en casos de mastectomia en pacients amb càncer de mama.

Aquesta Unitat està formada per cirurgians plàstics de Germans Trias, que es desplacen setmanalment a Santa Coloma, on treballen de manera coordinada amb el Servei de Cirurgia de la FHES i s'integren en la Unitat de Patologia Mamària. Per tal de garantir l'efectivitat del dispositiu, la cap de servei de cirurgia plàstica del Germans Trias actua com a coordinadora territorial d'aquesta especialitat.

Una aliança alineada amb el Pla de Salut
El servei territorial de Cirurgia Plàstica es va posar en marxa a principis de l'any 2017 responent a les directrius del Pla de Salut 2016-2020 del Departament de Salut, que té entre els seus objectius el de crear carteres de serveis per territoris segons els nivells de complexitat que garanteixin un tractament integral dels pacients. Aquest nou acord, se suma a les aliances que els dos centres mantenen des de fa anys en les especialitats d'urologia, neonatologia i anatomia patològica.

El Servei de Cirurgia Plàstica de l'Hospital Germans Trias dóna abast a tota la població del Barcelonès-Nord i el Maresme, ja que també treballa conjuntament amb l'Hospital de Mataró i l'Hospital Municipal de Badalona. 

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Els cirurgians de l'Esperit Sant i els cirurgians plàstics de Germans Trias treballen plegats sota la Unitat Funcional de Cirurgia Plàstica de Santa Coloma