“Tabac i malalties coronàries”, lema del Dia Mundial sense Tabac 2018 que se celebra dijous dia 31 de maig

En col·laboració amb l’Associació Espanyola contra el Càncer, l’Hospital instal·larà durant tot el matí una taula informativa al vestíbul per realitzar cooximetries i oferir informació

En motiu del Dia Mundial sense Tabac que se celebra dijous 31 de maig, l'Hospital instal·larà una taula informativa al vestíbul principal durant tot el matí, en col·laboració amb el servei de voluntariat de l'Associació Española contra el Càncer. Aquesta iniciativa, que promou l'Organització Mundial de la Salut (OMS) des de fa 30 anys, porta en aquesta ocasió el lema "Tabac i malalties coronàries".

Des de la taula, que es muntarà entre les 9.15 i les 13.30 hores, professionals, estudiants d'infermeria i voluntaris informaran a treballadors i usuaris sobre els riscos que comporta el consum de tabac i recordaran les alternatives que existeixen per deixar-lo. A més, realitzaran cooximetries per conèixer la quantitat de monòxid de carboni (CO) en aire expirat, que està estretament lligada a la quantitat de tabac que es fuma.

S'insistirà, també, en la prohibició de fumar en tot el recinte de l'Hospital, tant en l'interior de l'edifici com en tot el recinte exterior, que inclou els diferents accessos al centre i la terrassa. Com a membre d'argent de la Xarxa Catalana d'Hospitals sense Fum i com a centre promotor de la salut, la FHES pretén garantir un recinte lliure de fum i un ambient net i saludable.

Dia Mundial sense Tabac 2018
El consum del tabac és un factor de risc per a al desenvolupament de malalties coronàries, vessaments cerebrals i malalties vasculars. Tot i els danys coneguts del tabac al sistema cardiovascular, i la disponibilitat de solucions per reduir la mort i les malalties relacionades, aquesta sensibilització continua sent baixa. L'epidèmia mundial del tabac mata més de 7 milions de persones cada any, dels quals prop de 900 000 són no fumadors que moren per respirar fum de segona mà.

Per tot això, el Dia Mundial sense tabac 2018 té com a objectiu:

  • Destacar els vincles entre l'ús de productes del tabac i el cor i altres malalties cardiovasculars.
  • Augmentar la sensibilització sobre l'impacte del consum de tabac i l'exposició al fum de segona mà sobre la salut cardiovascular.
  • Oferir oportunitats per a què els ciutadans i els governs puguin comprometre's a promoure la salut cardíaca protegint les persones de l'ús de productes del tabac.
  • Animar els països a enfortir la implementació de les mesures de control del tabac.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter