La FHES i l’atenció primària de l’ICS formen en urologia els metges de família

Les dues organitzacions treballen des de fa anys per fomentar les relacions entre l'atenció primària i l'atenció especialitzada

Una cinquantena de metges de família de Santa Coloma de Gramenet van assistir dijous passat a la jornada d'actualització sobre urologia que van organitzar de manera conjunta el Servei d'Urologia de la FHES i els Equips d'Atenció Primària (EAP) de Santa Coloma de Gramenet de l'Institut Català de la Salut. El "Curs d'actualització en patologia urològica prevalent en atenció primària" tenia com a objectiu repassar els principals protocols d'abordatge dels processos urològics més prevalents en atenció primària, així com revisar els criteris de derivació a l'atenció especialitzada.

Els uròlegs de l'Hospital i diversos metges dels EAP de la ciutat van ser els responsables d'impartir el curs, on d'una forma molt pràctica i interactiva es van consensuar criteris, resoldre dubtes i revisar conceptes clau de l'àmbit de la patologia urològica. La sessió es va repetir en horari de matí i tarda per arribar al màxim nombre de professionals.

Aquesta acció conjunta de reciclatge s'emmarca dins del Pla d'accés i resolució de l'especialitat d'Urologia, impulsat pel Departament de Salut. La prevalença de la patologia urològica al Barcelonès Nord justifica plenament aquesta priorització.

Estreta col·laboració entre les dues organitzacions
Aquesta formació ha estat possible gràcies a la col·laboració, ja àmpliament consolidada, entre les dues organitzacions. La FHES i l'ICS treballen plegats des de fa anys per fomentar les relacions entre l'atenció primària i l'atenció especialitzada al municipi de Santa Coloma de Gramenet. L'habilitació d'una planta al CAP Santa Coloma per a que hi passin visita diària els especialistes de l'Hospital i la creació de circuits de diagnòstic i tractament integrats faciliten l'accessibilitat de l'usuari i permeten l'optimització dels recursos públics. 

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Jordi Ingla, Líder Clínic Mèdic de l'EAP Barri Llatí i EAP Fondo; Vicenç Perelló, Director Gerent de la FHES; i J M Ruiz, cap de Servei d'Urologia de la FHES, van ser els responsables d'obrir la jornada.