L’Ajuntament de Santa Coloma inicia les obres de l’antic Pavelló B

L’Hospital ha cedit l’edifici perquè s’hi faci un centre de formació ocupacional

Els treballs per transformar l'antic Pavelló B de l'Hospital de l'Esperit Sant en un centre de formació de persones amb dificultats d'accés al mercat laboral han començat fa unes setmanes. L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a qui la FHES va cedir l'edificació fa un any, ja ha avançat en l'enderroc d'una construcció annexa i està enretirant runa. L'objectiu de l'obra és adaptar la distribució interior i exterior de l'edifici per poder disposar d'aules, tallers, magatzems, sales de reunions, biblioteca, despatxos i sales polivalents, entre d'altres, i construir tallers als terrenys adjacents.

L'estructura del Pavelló s'ha de mantenir intacta, ja que l'immoble forma part del catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic de Santa Coloma. Es va construir a l'any 1929 i va entrar en funcionament l'any següent com a edifici per a homes malalts de tuberculosi.

La cessió d'aquest edifici a l'Ajuntament suposa una important contribució a la ciutat de Santa Coloma per part de la Fundació, que en nombroses ocasions ha explicitat la voluntat de buscar per a la rehabilitació de la seva muntanya usos que generin un rendiment social.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

S’adaptarà la distribució interior i exterior de l'edifici sense modificar-ne la façana