Les festes de Nadal arriben a l’Hospital carregades de creativitat i solidaritat

Un concurs de fotografia, el tradicional homenatge als professionals jubilats o la visita dels Reis Mags són algunes de les activitats programades al centre per les properes setmanes.

Celebrar les festes de Nadal reforçant valors com la creativitat, la solidaritat o el treball en equip. Aquest és l'objectiu de les diverses activitats previstes per la Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) per als propers dies, que tindran com a protagonistes tant a treballadors com a pacients.

L'Hospital posarà a prova un any més la creativitat dels treballadors per mitjà de del concurs de fotografia "El Nadala a la FHES", activitat que arriba ja a la seva sisena edició. El guanyador, que tant pot ser una persona individual con un grup, rebrà un xec regal per valor de 90€ i la seva fotografia il·lustrarà la nadala corporativa de l'any vinent. En la mateixa línia, els treballadors del torn de nit han organitzat un concurs de centres decoratius de Nadal, que han estat elaborats en equip. Els adornaments presentats decoraran els controls d'Infermeria durant les festes.

El reconeixement dels professionals centrarà la tradicional festa de Nadal de l'Hospital, que tindrà lloc el 21 de desembre. L'acte serà un homenatge als professionals jubilats i a aquells que fa 25 anys que treballen al centre, i finalitzarà amb la projecció d'un vídeo realitzat a partir de les aportacions dels treballadors.

La música no podia faltar en unes dates tan assenyalades, de manera que el dia 22 de desembre un grup d'alumnes del CEIP Pere de Tera de Badalona visitarà el centre per cantar nadales a pacients i treballadors. L'experiència, repetida durant els últims anys, suposa un estímul per als pacients que han de restar hospitalitzades durant aquestes setmanes.  

Així mateix, els Reis Mags d'Orient recalaran a l'Hospital el dia 5 gener per visitar els pacients ingressats. Tot seguit, Ses Majestats entregaran regals als fills dels treballadors que ho desitgin.

La solidaritat és un altre dels plats forts d'aquest Nadal a la FHES. Fundació Tallers instal·larà una parada d'artesania els dies 18 i 19 de desembre al vestíbul principal, des d'on l'entitat vendrà la seva col·lecció Endorphins, els beneficis de la qual van destinats a generar benestar i felicitat a persones amb discapacitat intel·lectual. D'altra banda, els treballadors estan cridats a col·laborar en la campanya de recollida de joguines i articles d'higiene personal organitzada per l'Ajuntament de Santa Coloma i Creu Roja.

I sense oblidar l'important lloc que ocupa la gastronomia en aquestes festes, els pacients ingressats gaudiran de menús especials, que inclouran, entre d'altres plats, sopa de Nadal, carn d'olla, canelons o pollastre de Sant Esteve, passant pels torrons o el tortell de Reis.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Els Reis Mags visiten cada any els pacients ingressats a l'Hospital.