El 26% dels professionals de la FHES s’ha vacunat contra la grip

Els professionals sanitaris que no es vacunen poden ser un focus de transmissió del virus de la grip tant als seus pacients com a les persones del seu entorn.

La campanya de vacunació antigripal d'enguany a l'Hospital de l'Esperit Sant ha finalitzat amb un 26% dels professionals immunitzats contra el virus, una xifra un 5% superior a la de l'any passat, quan van ser poc més del 21%. En nombres absoluts, han estat 203 treballadors els que s'han vacunat, enfront els 154 de l'any passat, número similar al dels anys anteriors. El 90% dels vacunats han estat personal assistencial.

Aquest marcat increment es deu, en part, als efectes de les sessions informatives sobre la importància de la vacunació promogudes des del Comitè Seguretat i Salut, a les quals han assistit 117 professionals. Al 2014 ja hi va haver un augment de vacunacions al centre quan es va posar en marxa la vacunació personalitzada, realitzada des de llavors per una infermera del Nucli Gestor d'Infeccions que es desplaça diàriament per les diferents àrees de l'Hospital. La campanya d'aquest any es va estendre del 29 d'octubre al 30 de novembre i va comptar, com és habitual, amb el suport de la Supervisió d'Infermeria.

El personal sanitari és un dels grups de risc d'infecció del virus de la grip i la seva vacunació ha demostrat una reducció del risc d'infecció en els pacients. Aquells que no es vacunen poden ser un factor clau a l'hora d'estendre brots epidèmics dintre i fora dels centres sanitaris.   

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Els professionals del Servei d'Urgències són un dels col·lectius més exposats a la infecció pel virus de la grip.