El Dr. Iker Iriberri obté menció cum laude en la primera tesi doctoral d’un resident de la FHES

El treball se centra en cirurgia unicompartimental de genoll, tècnica en què l'Esperit Sant és un centre de referència a Europa.

El que va ser resident de COT de la 2a promoció de metges interns residents (MIR) de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant, el Dr. Iker Iriberri Etxabeguren, va defensar el passat 21 de juny la seva tesi doctoral "Alineación del componente tibial de la prótesis unicompartimental de rodilla en el plano axial: influye en el resultado clínico?" amb una qualificació d'excel·lent amb menció cum laude.

Es tracta del primer treball d'aquest tipus que finalitza un resident de la FHES des que l'any 2005 es posés en marxa al centre la docència MIR. La tesi ha implicat una revisió de la història de la cirurgia protèsica de genoll dels últims 30 anys i suposa un reconeixement acadèmic de l'activitat traumatològica de l'Esperit Sant, un dels hospitals pioners a l'Estat espanyol en la implantació de pròtesis unicompartimentals de genoll. El Dr. Iriberri va entrar en contacte amb aquesta tècnica durant la seva formació a la FHES, entre els anys 2005 i 2010.

El Director de la tesi del Dr. Iriberri ha estat el Dr. Francisco Maculé, cap de la Unitat de Genoll del Servei de COT de l'Hospital Clínic. El Dr. José Aragón, cap de Servei de COT de la FHES, va acompanyar al doctorand en la defensa pública del seu treball.

Centre pioner en cirurgia unicompartimental de genoll
Amb gairebé 30 anys d'experiència, la FHES ha esdevingut centre de referència a Europa en cirurgia unicompartimental de genoll. La millora continuada de la tècnica, amb especial èmfasi en l'alleujament del dolor i la recuperació de la mobilitat del pacient, unida a la coordinació del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia amb la resta de serveis implicats, com ara Anestèsia i Fisioteràpia, han permès al centre assolir uns ratis d'eficàcia i eficiència excel·lents.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

El Dr. José Aragón, primer per la dreta, va assistir a la lectura de la tesi del Dr. Iker Iriberri, quart per la dreta.