L'Hospital de l'Esperit Sant obté el primer premi a la gestió clínica en els Best Spanish Hospitals Awards

Aquests guardons reconeixen l'eficiència i la qualitat assistencial de centres públics i privats de l'Estat espanyol per promoure la seva millora contínua.

Els Best Spanish Hospitals Awards han reconegut l'excel·lència en la gestió de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) amb el primer premi a la Gestió Clínica Global. Aquest guardó, organitzat a nivell nacional per la consultora Benchmarking Sanitario 3.0 i la companyia ASHO, situa el centre colomenc entre els millors hospitals d'aguts de l'Estat espanyol pel que fa a eficiència, adequació i qualitat assistencial.  

El premi atorgat a la FHES valora l'eficiència en la gestió en base a indicadors de complicacions, mortalitat o readmissions, entre d'altres, recollits en el CMBD (conjunt mínim bàsic de dades), el registre poblacional que recull informació sobre la patologia atesa als centres sanitaris de Catalunya. L'Esperit Sant ha estat, a més, finalista en les categories diagnòstiques d'aparell circulatori, malalties infeccioses, patologia de la dona i global de resultats.

La primera edició dels premis ha comptat amb la participació de 80 centres sanitaris públics i privats, dels quals 18 catalans, que han estat mesurats sota paràmetres metodològics auditats per la Sociedad Española de Directivos de la Salud (SEDISA). El valor d'aquests premis resideix, a més del lliurament dels guardons, a oferir a tots els participants una informació útil que permet identificar els recorreguts de millora. Cada hospital es podrà comparar amb els resultats agregats per grups d'hospitals, i amb els resultats agregats dels centres premiats en cada categoria.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Víctor Armenta, Cap de gestió de registres assistencials, va recollir el premi.