Els envasos de plàstic desapareixen de la Cafeteria de l'Hospital de l'Esperit Sant

L'aigua se servirà en ampolles reutilitzables i els tuppers seran compostables.

Amb l'objectiu de reduir els residus i de ser més sostenibles, la Cafeteria de la FHES deixarà d'oferir aquest mes d'octubre envasos plàstics a tots els seus usuaris. Per fer-ho possible, Arcasa, l'empresa que gestiona el servei, durà a terme dues accions: introduir ampolles d'aigua reutilitzables i substituir els antics tuppers per endur de plàstic per articles de material compostable.  

Ampolles reutilitzables per a l'aigua
S'instal·laran fonts d'aigua a la Cafeteria de personal amb què es podran reomplir ampolles de vidre reutilitzables. D'aquesta manera, es retiraran les ampolles de plàstic, que s'oferiran de forma temporal fins a eliminar-les completament. 

Per promoure l'ús de les fonts, als 30 primers àpats sense utilitzar ampolles de plàstic, Arcasa regalarà una ampolla de Tritán, un plàstic reutilitzable, sostenible i lliure de BPA, és a dir, beneficiós per a la salut i el medi ambient, i que anirà serigrafiada amb el logotip de l'Hospital. Aquesta ampolla també es podrà adquirir a la Cafeteria.

Al menjador dels usuaris no s'instal·laran fonts, però tindran a la seva disposició ampolles d'aigua reutilitzables. L'aigua per endur, s'oferirà en brick.

 "Tuppers" compostables
Els tuppers de plàstic per endur d'un sol ús passaran a ser de material compostable o biodegradable, com fibra de sucre o blat de moro, i tindran un cost afegit. Aquest kit per endur inclourà el tupper, els coberts i una bossa.

Hi haurà també l'opció d'utilitzar una carmanyola reutilitzable, per a la qual caldrà abonar una fiança de 10€, que es recuperarà un cop es retorni l'envàs en òptimes condicions. Existirà també una opció encara més sostenible: portar-se el tupper propi.

Els gots d'un sol ús i els embolcalls també es renovaran i seran ara de paper kraft reciclat i reciclable.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

La Cafeteria de l'Esperit Sant ja no servirà envasos de plàstic d'un sol ús.
Els usuaris tindran a la seva disposició ampolles d'aigua reutilitzables.