La cafeteria de l'Hospital de l'Esperit Sant oferirà més plats aptes per a vegetarians

L'Hospital manté el seu compromís amb les persones, la salut i la vida sana per mitjà d'una alimentació saludable i inclusiva en els seus menjadors.

Arcasa, l'empresa que gestiona la Cafeteria de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant, inclourà més opcions verdes en el menú diari tant per a professionals com per a usuaris. Es tracta de receptes tradicionals amb ingredients vegetals, de proximitat i temporada, que aniran identificats amb un distintiu.

Una de les novetats és el Buddha bowl, una opció completa de menjar principal, equilibrada, variada i saludable, consistent en una base de verdures, hidrats de carboni, vitamines i minerals, i un aportament de greix saludable.  S'oferiran dues opcions diàries de Buddha Bowl, un amb proteïna vegetal, 100% vegà, i un altre amb proteïna animal. En tots dos casos, serà plat únic.

Acreditació AMED, una aposta de l'Hospital per la dieta mediterrània
La cafeteria i el menjador laboral de l'Esperit Sant han renovat aquest juliol un cop més l'acreditació AMED per la seva oferta de menús mediterranis per als usuaris i treballadors. Aquest reconeixement, que concedeix l'Agència de Salut Pública de Catalunya, valora, entre d'altres ítems, la utilització d'oli d'oliva per cuinar i amanir, l'abundància de verdures, hortalisses i llegums, o la inclusió de fruita fresca a les postres. L'acreditació és una mostra més del seu compromís amb les persones, la salut i la vida sana.

El centre va rebre la seva primera acreditació AMED el gener de 2013 i des de llavors, l'ha renovat cada 3 anys. La cafeteria per als usuaris té una capacitat per a 55 persones i el menjador laboral, per a 70. En total, se serveixen uns 47.500 menús anuals, que inclouen 4 primers plats, 3 segons, pa i postres (sempre amb fruita i làctics).

Els pacients hospitalitzats mengen a la carta
Dintre de la línia estratègica de la FHES destinada a millorar el confort de l'usuari, l'Hospital va posar en marxa l'octubre del 2018 un nou sistema de restauració que permet oferir menjar a la carta als usuaris d'Hospitalització, que poden escollir entre una gran varietat de plats, en funció de la dieta que necessiten. La carta conté més de 20 opcions d'entrants, segons plats i postres per al dinar i el sopar, a més dels esmorzars, adequats al màxim nombre de dietes possible, com ara la basal (normal) i de fàcil masticació, la diabètica, la triturada, l'astringent, la dieta sense greixos o la de fàcil digestió.

Els plats i les dietes estan dissenyats per nutricionistes i els aliments es cuinen al mateix Hospital. Gràcies a la implantació de la línia freda, els aliments es poden cuinar amb antelació i conservar en perfecte estat durant hores per mitjà d'una baixada sobtada de la seva temperatura. Aquest treball previ possibilita tenir preparats més plats sense utilitzar ni conservants ni additius, cosa que permet que l'oferta gastronòmica de l'Hospital pugui ser àmplia per personalitzar al màxim les dietes dels pacients.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Els plats vegetarians i vegans estaran identificats amb un distintiu.